Gneča na mejnih prehodih in cestah: dopustniki se vračajo domov

Slovenija 01. Nov 202214:23 > 18:35 0 komentarjev
gneča, zastoj, avtocesta, mejni prehod
Twitter/@promet_si

Praznični vikend se končuje, tisti, ki so ga izkoristili za oddih na Hrvaškem, pa se danes vračajo domov. Na mejnih prehodih s Hrvaško zato nastaja precejšnja gneča, čakalne dobe so tudi do ene ure.

Lepo vreme in proste dneve so mnogi izkoristili za oddih pri naših južnih sosedih, zaradi česar danes, na zadnji dela prost dan, na mejnih prehodih nastajajo daljši zastoji.

Po navedbah Prometno informacijskega centra so čakalne dobe na sedmih mejnih prehodih s Hrvaško. Na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Metlika vozniki za vstop v državo čakajo do ene ure, na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Zavrč in Slovenska vas pa do pol ure.

Zastoji se pojavljajo tudi na cestah v notranjosti države. Na primorski avtocesti je zastoj pred priključkom Kozina proti Ljubljani, zamuda je petminutna. Na mariborski vzhodni obvoznici vozila 10 do 15 minut čakajo pred razcepom Dragučova proti Avstriji, enako dolgo tudi na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Podtabor proti Ljubljani. Na dolenjski avtocesti je zastoj med priključkoma Smednik in Dobruška vas proti Ljubljani, zamuda je pet do deset minut.

Zaradi nesreče je na cesti Soteska – Novo mesto zaprt odsek Volavče – Srebrniče, prav tako je cesta Škocjan – Šentjernej zaprta v Dobruški vasi na avtocestnem nadvozu.

Danes do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.

Zaradi del na cesti sta zaprti cesti Bovec – Kobarid in Most na Soči – Tolmin, še sporočajo s Prometno informacijskega centra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!