Pestra sobota na cestah: čakalne dobe na mejnih prehodih

Slovenija 02. Jul 202207:42 > 16:11 0 komentarjev
Log gneča
PROMET.SI

Že od zgodnjega jutra je na slovenskih cestah proti morju gneča. Zastoji so nastali pred mejnimi prehodi za izstop iz države. Najdaljše čakalne dobe za izstop so na mejnem prehodu Sečovlje in Dragonja, kjer se čaka do dve uri.

Prvi julijski vikend se je začel z močno povečanim prometom proti Hrvaški. Že od zgodnjih jutranjih ur je na mejnih prehodih za izstop iz države močno povečan promet. Na Gruškovju je bila kolona vozil dolga dva kilometra, za izstop pa se je čakalo dve uri. Čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih Petišovci, Sočerga, Sečovlje in Dragonja, poročajo na Prometno-informacijskem centru.

Zastoj je nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Prav tako na cestah Izola – Jagodje, Seča – Sečovlje in Šmarje – Dragonja.

O močno povečanem prometu proti morju so poročali tudi s Hrvaške. Ob tem še vremensko opozorilo: v pretežnem delu Hrvaške, zlasti v hrvaškem primorju, bo danes zelo vroče s temperaturami tudi tja do 36 stopinj Celzija.

Pretekli konci tedna so sicer že pokazali, kakšno bo poletno stanje na naših cestah. Po ocenah, ki jih je Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) pridobila od nekaterih partnerskih evropskih avtomobilskih klubov, naj bi bil to poletje – v primerjavi z rekordnim letom 2019 – promet na naših cestah povečan za pet do deset odstotkov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!