Golob pričakuje, da bo novi predsednik deloval kot moralna avtoriteta

Slovenija 23. Okt 202219:01 1 komentar
milan brglez, robert golob
Borut Živulović/Bobo

Predsednik vlade Robert Golob je svoj glas na predsedniških volitvah oddal na volišču v Kromberku. Ob tem je izrazil željo, da bi novi predsednik ali predsednica države nadaljeval delo Boruta Pahorja v mednarodnem prostoru, obenem pa se v domačem prostoru nekoliko bolj aktiviral in deloval kot moralna avtoriteta.

To velja tudi ob morebitnih odklonih, če se bodo dogajali, pa čeprav “bomo mi tisti, ki bomo take odklone izvajali”, je nadaljeval Robert Golob. To po njegovih besedah ni očitek kmalu bivšemu predsedniku Borutu Pahorju, saj ta uživa izjemno velik ugled v mednarodnem prostoru Zahodnega Balkana in centralne Evrope.

“Res pa je, da je v zadnjih dveh letih marsikdo od njega pričakoval, da bo tudi na notranjem področju enako dejaven, kot je na zunanjepolitičnem,” je dodal Golob.

“Na drugi strani predvsem pričakujem, da bo užival veliko zaupanje Slovenk in Slovencev, zato se mi zdi tako pomembno, da se tako danes kot v drugem krogu čim več prebivalcev udeleži teh volitev,” je Golob še povedal o pričakovanjih do novega predsednika države.

Predsednik vlade bo današnji dan preživel v krogu družine, pozneje je dogovorjen tudi z ministrom za infrastrukturo Bojanom Kumrom.

Volilci danes na sedmih predsedniških volitvah v zgodovini samostojne države izbirajo novega predsednika ali predsednico republike. Med 7. in 19. uro je bilo v Sloveniji odprtih 2.999 rednih volišč in 88 volišč omnia. 30 volišč je bilo odprtih v tujini.

Na predsedniških volitvah kandidirajo skupni kandidat SD in Gibanja Svoboda, evropski poslanec Milan Brglez, poslanec SDS Anže Logar, ki kandidira s podpisi volilcev ter izraženo podporo SDS in SLS, kandidat NSi in njihov poslanec Janez Cigler Kralj, poslanec in kandidat Levice Miha Kordiš, odvetnica Nataša Pirc Musar, ki kandidira s podpisi volilcev ter izraženo podporo Piratske stranke in Stranke mladih – Zeleni Evrope, kandidat Vesne in skupine volilcev, kočevski župan Vladimir Prebilič ter kandidatka stranke Resni.ca in skupine volilcev, ginekologinja Sabina Senčar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje