Golob v ponedeljek na prvi delovni obisk v Sloveniji

Slovenija 10. Jun 202219:37 > 19:39 0 komentarjev
Robert Golob
Borut Živulović/BOBO

Predsednik vlade Robert Golob bo v ponedeljek v skupaj z ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh in kmetijsko ministrico Ireno Šinko obiskal Maribor. Obisk bo začel na Agenciji za energijo, v teku dneva pa bo med drugim obiskal tudi Dom Danice Vogrinec. To bo sicer prvi Golobov delovni obisk katerega od slovenskih mest.

Na Agenciji za energijo se bo Robert Golob srečal z mariborskimi predstavniki s področja energetike, so danes sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Sledil bo obisk mariborske fakultete za elektrotehniko, informatiko in računalništvo, kjer se bo seznanil s projektom slovenskih nanosatelitov Trisat, ki predstavlja nov način spremljanja zemeljskega površja in naravnih katastrof, ter s projektom EDIH (European Digital Innovation Hubs), ki prek digitalnega inovacijskega stičišča na mariborski univerzi prispeva k digitalnemu prehodu Slovenije.

Popoldan bo sledil obisk tamkajšnje višje šole za gostinstvo in turizem ter Doma Danice Vogrinec. Premier bo obisk zaključil v Narodnem domu, kjer bo podal tudi izjavo za medije.

Po poročanju časnika Večer Golob s tem izpolnil svojo predvolilno obljubo, da bo kot prvo obiskal prav štajersko prestolnico. Novi predsednik vlade je Maribor sicer želel obiskati tik pred volitvami, a mu je to preprečila bolezen.

V nadaljevanju tedna se bo Golob na prvi delovni obisk v tujino odpravil v Bruselj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!