Golobov spodrsljaj pri prvem glasovanju

Slovenija 18. Maj 202215:09 > 15:32 0 komentarjev
Borut Živulović/BOBO

Na prvi izredni seji državnega zbora ni šlo brez rahlih spodrsljajev. Bodoči mandatar Robert Golob je očitno pomotoma glasoval proti potrditvi dnevnega reda seje. "Ne vem, ali bodoči premier sploh želi današnjo razpravo," je Golobov spodrsljaj komentirala poslanka SDS Jelka Godec. "Zapletlo" se je tudi pri glasovanju Nemca, pri čemer se je zmotil poslanec SDS.

Novi sklic DZ, ki je bil ustanovljen minuli teden, se je danes sestal na prvi izredni seji, na kateri pa ni šlo brez rahlih spodrsljajev. Prvak Gibanja Svoboda Robert Golob je kot edini poslanec na prvem glasovanju na današnji izredni seji očitno pomotoma glasoval proti potrditvi dnevnega reda seje. “Treba je pogledati, ali si bodoči premier sploh želi današnjo razpravo, kajti glasoval je proti dnevnemu redu, tako da ne vem, ali želite sploh, da se obravnava zakon o vladi ali ne. Zelo zanimivo, da prvi bodoči človek vlade nasprotuje dnevnemu redu,” je Goloba kritizirala poslanka SDS Jelka Godec.

Poleg tega so poslanci danes potrdili izvolitev Matjaža Nemca za poslanca v Evropskem parlamentu, potem ko je Tanji Fajon ob potrditvi nove sestave parlamenta prenehal mandat evropske poslanke, saj ti funkciji nista združljivi. Od navzočih 82 poslancev jih je 81 glasovalo za, eden pa proti. Zmotil se je poslanec SDS Anton Šturbej.

Zajem zaslona/RTV SLO Glasovanje o potrditvi Nemca.

Državni zbor je tako sprejel sklep, da se potrdi izvolitev Matjaža Nemca iz stranke SD za poslanca Slovenije v Evropskem parlamentu do izteka mandata leta 2024. Iz stranke SD so že konec aprila sporočili, da je Nemec potrdil, da je pripravljen prevzeti mandat evroposlanca. Na evropskih volitvah leta 2019 je na listi SD dobil največje zaupanje volilk in volilcev za Tanjo Fajon in Milanom Brglezom. Predsednica SD Tanja Fajon bo v novi vladi prevzela vodenje ministrstva za zunanje in evropske zadeve.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!