Golubović: Uradnih pogovorov o združitvi strank še ni bilo

Golubovič
N1

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je zanikal, da bi se LMŠ in Gibanje Svoboda že uradno pogovarjala o morebitni združitvi. Dodal je, da je temu sicer osebno naklonjen, a da gre za dolgotrajen proces in da zelo dvomi, da bi se to lahko zgodilo istočasno z oblikovanjem nove vlade.

Kot smo že poročali, so po informacijah N1 že stekli prvi neformalni pogovori o morebitni združitvi Gibanja Svoboda z LMŠ in SAB, ki sta ostali pred vrati državnega zbora. V poslansko skupino Gibanja Svoboda gredo strokovni sodelavci poslanske skupine LMŠ, položaji v vladi pa naj bi se obetali tudi nekaterim dosedanjim poslancem teh dveh strank.

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je v današnji izjavi za medije zanikal, da bi se LMŠ in Gibanje Svoboda že uradno pogovarjala o morebitni združitvi. “Do teh pogovorov bo še prišlo. Nobenih uradnih pogovorov še ni bilo. V tem trenutku želimo v LMŠ odgovorno speljati do konca mandat,” je dejal.

Na vprašanje, ali je združenju strank naklonjen, je Golubović odgovoril, da je “osebno naklonjen temu, da se liberalni blok konsolidira, to pa seveda pomeni tudi združevanje”.

Združevanje oziroma povezovanje strank je proces, ki traja, je dodal. Stranki se morata dogovoriti, za kakšen način združevanja gre, o čemer morajo nato odločati organi strank, sledil bi združitveni kongres. “Zelo dvomim, da bo se povezovanje liberalnega bloka dogajalo istočasno z oblikovanjem vlade,” je še dejal Golubović. Po njegovi oceni je za državo v tem trenutku prioriteta, da v najkrajšem času dobi vlado.

O morebitnih ministrskih kandidatih iz vrst LMŠ Golubović danes ni želel.