Google z novostjo v Mariboru: oglejte si štajersko prestolnico v 3D

Slovenija 04. Sep 202209:51 0 komentarjev
Maribor na Googlu
Google Zemljevid/Posnetek zaslona

Spletni velikan Google je nadgradil zemljevid Maribora, ki si ga je zdaj mogoče ogledati tudi v 3D obliki. Po Ljubljani je Maribor drugo slovensko mesto, ki je dobilo to možnost.

Mariborski rotovž, Frančiškansko cerkev, Lent in druge zanimivosti štajerske prestolnice si lahko zdaj v 3D obliki ogledate tudi iz domačega fotelja. Google je namreč to možnost zdaj ponudil tudi v Mariboru.

Maribor je po Ljubljani drugo slovensko mesto, kjer si je mogoče mestne znamenitosti, mostove in stavbe ogledati v 3D obliki iz ptičje perspektive.

Kako do 3D pogleda? Najprej na Google Zemljevidu levo spodaj preklopite na satelitski posnetek. Desno spodaj nato kliknite oznako “3D” in uživajte v ogledu mestnih znamenitosti.

Maribor na Googlu
Google Zemljevid/Posnetek zaslona

Ameriški tehnološki velikan je prve 3D poglede celotnih mest ponudil že leta 2012, posamezne stavbe pa si je bilo mogoče v tej perspektivi ogledati že od samega začetka. Sprva je Google to možnost pogleda ponujal večinoma za mesta v ZDA, nato pa so 3D pogled dobila tudi številna evropska mesta, pred dnevi zdaj tudi Maribor.

Maribor na Googlu
Google Zemljevid/Posnetek zaslona

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!