Googlovi avtomobili fotografirajo slovenske ulice in kraje

Slovenija 31. Avg 202211:28 1 komentar
N1

V Ljubljani smo danes opazili Googlov avtomobil, s katerim snemajo ulice mest za storitev Google Street View (Ulični pogled). Googlovi avtomobili so v Sloveniji že od marca, snemali pa bodo vse do oktobra.

Google v svoji aplikaciji Zemljevidi osvežuje podobo Slovenije. Od marca pa vse do oktobra se njegova vozila s 360-stopinjsko kamero na strehi vozijo po slovenskih krajih in fotografirajo okolico. Danes smo enega opazili v Ljubljani, avtomobil je imel sicer zloženo kamero na strehi in ni snemal.

Posnetki slovenskih cest so se v aplikaciji Google Zemljevidi prvič pojavili leta 2014, posneti pa so bili pol leta pred tem. Nazadnje jim je Google podobo osvežil med letoma 2018 in 2021, fotografiranje pa se nadaljuje tudi letos. Nekateri kraji so že osveženi z novimi, letošnjimi posnetki.

Google Street View
GOOGLE STREET VIEW

Prve fotografije je Google v okviru storitve Street View objavil pred 15 leti. Naprej je posnel ulice San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija in Denverja. Od takrat so s kamerami opremljeni avtomobili zajeli več kot 220 milijard fotografij in prevozili več kot 16 milijonov kilometrov. Storitev Ulični pogled je trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike, piše STA.

Google pa ulice snema ne le z avtomobili. V njegovi floti so med drugim motorne sani in skuter, s katerim posname najožje ulice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje