Gorazd Božič odstopil z mesta direktorja zavoda GO! 2025

Slovenija 11. Dec 202322:13 0 komentarjev
Gorazd Božič
Foto: Gorazd Božič/FACEBOOK

Gorazd Božič je odstopil z mesta direktorja zavoda GO! 2025, na tem mestu bo delal še do petka, poročajo Primorske novice. "Odstopil sem zaradi različnih vizij razvoja in izpeljave projekta Evropske prestolnica kulture (EPK) in ker sem z ekipo naredil vse, kar smo obljubili, da bomo naredili, torej podpisali vse pogodbe z izvajalci in poskrbeli za to, da so vsi procesi in postopki urejeni," je za časopis potrdil Božič.

Svet zavoda se je seznanil z odstopom Gorazda Božiča, mestni svet je občino pozval, naj čim prej izvede postopek za imenovanje novega.

Formalno ga bo razrešil mestni svet, ki mora do petka imenovati vršilca dolžnosti.

“Odstopil sem zaradi različnih vizij razvoja in izpeljave projekta Evropske prestolnica kulture (EPK) in ker sem z ekipo naredil vse, kar smo obljubili, da bomo naredili, torej podpisali vse pogodbe z izvajalci in poskrbeli za to, da so vsi procesi in postopki urejeni,” je za Primorske novice potrdil Božič.

Ob tem se je zahvalil celotni ekipi GO! 2025, da so “z dobrim in predanim delom počrpali skoraj 100 odstotkov vseh državnih sredstev, kot je bilo načrtovano in z delom ovrgli krivične očitke vladajočih mestnih svetnikov”. Po Božičevih besedah bo njegov naslednik v svoje vajeti prejel delujoč, operativen javni zavod.

“Gorazd Božič je podal odstopno izjavo, svet zavoda pa je dal pozitivno mnenje, da se direktorja razreši. Ustanovitelja pozivamo, da v najkrajšem možnem času začne postopek za razpis za imenovanje novega direktorja,” je za Primorske novice potrdil predsednik sveta zavoda Marjan Zahar.

Božiča, ki mu delovno razmerje preneha v petek, mora formalno razrešiti mestni svet, ki mora do tega datuma imenovati tudi vršilca dolžnosti. V prihodnjih dneh je tako pričakovati izredno sejo na to temo. Kot so uspele izvedeti Primorske novice, naj bi v sredo na mestni občini obelodanili, kdo naj bi stopil v Božičeve čevlje.

Zaradi neuspešnega črpanja predvidenih sredstev za izvedbo programa EPK v Novi Gorici leta 2025 so novogoriški svetniki sredi oktobra direktorju javnega zavoda GO! 2025 Božiču izrekli nezaupnico. Župan Samo Turel je sicer napovedal njegovo razrešitev, nato pa se je vendarle odločil, da se bosta o vsem skupaj pogovorila in šele potem podala odločitev o usodi direktorja.

Božič je javni zavod od junija lani vodil kot vršilec dolžnosti, septembra pa so ga mestni svetniki imenovali za polni mandat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!