Gorenjska banka 100.000 evrov za obnovo OŠ Šmarje pri Kopru

Slovenija 30. Avg 202313:58 1 komentar
Koper, poplave
Aleš Bržan/FACEBOOK

Neurje z močnimi sunki vetra je v ponedeljek odneslo streho osnovne šole Šmarje pri Kopru. Gorenjska banka je za sanacijo škode šoli donirala 100.000 evrov.

Slovensko Istro je v ponedeljek zajela silovita nevihta z močnimi sunki vetra, ki ni prizanesla niti OŠ Šmarje pri Kopru. Gorenjska banka je zdaj sporočila, da je za obnovo osnovne šole namenila 100.000 evrov. Prav toliko je v začetku avgusta donirala tudi za obnovo vrtca v Mengšu, ob tem pa komitentom, oškodovanim v ujmi, namenja pomoč in ugodnosti, je sporočila banke.

“V teh zahtevnih trenutkih ostajamo odgovoren in zanesljiv partner strankam, zaposlenim in lokalnim skupnostim. Posebno pozornost smo na pragu novega šolskega leta namenili podpori vzgoji in izobraževanju otrok, saj si želimo, da bi za splošno dobrobit otrok in družin lahko vrtci in šole čim prej nemoteno nadaljevali svoje programe,” so v sporočilu za javnost navedli besede predsednika uprave banke Maria Henjaka.

Za donacijo se je banki zahvalil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan. “V občini si prizadevamo, da bi kljub nedavnim dogodkom šolarkam in šolarjem iz Šmarij omogočili čim lepši začetek novega šolskega leta, šolo pa v najhitrejšem času povrnili v stanje, ki bo omogočalo kakovostno izvajanje pouka in obšolskih dejavnosti,” je dodal.

Gorenjska banka je za vse svoje stranke, ki so utrpele škodo v vremenskih ujmah, sprejela ukrepe za oprostitev določenih stroškov vsakodnevnega bančnega poslovanja. Podporo so namenili tudi oškodovanim zaposlenim, ki so prejeli solidarnostno pomoč in možnost koriščenja izrednega plačanega dopusta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje