Požari v Radovljici pogašeni, izbruhnili so zaradi okvare zavor na vlaku

Črna kronika 10. Avg 202215:38 > 18:48 1 komentar
požar, Radovljica
Gasilci Radovljica

Na treh mestih ob železniški progi med Globokim in Radovljico so okoli 14. ure izbruhnili požari. Gasilcem je požare s pomočjo helikopterja uspelo pogasiti.

Na območju Radovljice je okoli 14. ure zagorelo na treh mestih ob železniški progi. Požari so izbruhnili zaradi okvare zavor na tovornem vlaku, okoli pol sedmih zvečer so bili pogašeni.

Gasilo je 107 gasilcev iz 13 društev, pri gašenju je pomagal tudi helikopter Slovenske vojske. Gasilci so še na terenu in pregledujejo območje zaradi potencialnih žarišč, sporočajo kranjski policisti. Tuja krivda je izključena, policisti so še zapisali, da hiše oziroma drugi objekti niso bili ogroženi, prav tako ni bil nihče poškodovan.

Na požarišču so bili gasilci iz društev PGD Radovljica, Mošnje, Ljubno, Brezje na Gorenjskem, Begunje na Gorenjskem, Lesce, Lancovo, Srednja Dobrava, Podnart, Podgora, Kropa, Kamna Gorica in Hlebce, navaja uprava za zaščito in reševanje.

Medtem je požar pri Socerbu omejen, a ni pogašen. Gasilci namreč še vedno poskušajo spraviti pod nadzor dve ključni požarišči. Več najdete na TEJ POVEZAVI. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje