Gregor Bezenšek bo kandidiral za predsednika, podpise je zbral

Slovenija 10. Sep 202218:04 2 komentarja
Gregor Bezenšek
N1

Iz štaba Gregorja Bezenška so sporočili, da so zbrali potrebnih 5.000 podpisov podpore, ki omogočajo vložitev predsedniške kandidature, če kandidat, ki kandidira s podpisi volilcev, nima tudi podpore politične stranke.

Glasbenik Gregor Bezenšek, ki ga širša javnost pozna pod imenom SoulGreg Artist, je sporočil, da bo prihodnji teden tudi uradno vložil kandidaturo za predsednika republike, saj je zbral 5.000 podpisov volilcev.

Ko je napovedal zbiranje podpisov je poudaril, da namerava v osrednje postavljati strpnost, spravo razdeljene družbe ter umetnost in kulturo. Danes so iz njegovega štaba sporočili, da Bezenšek “z največjim veseljem sporoča, da je zbral potrebno število podpisov. To se je mnogim dvomljivcem zdelo nedosegljivo in nemogoče, ampak s trdim delom, s srčnimi prostovoljci in podporo družine smo dokazali, da je vse mogoče in s skupnimi močmi nam je v relativno kratkem času uspelo zbrati potrebno število podpisov. Sedaj odpiram novo poglavje. Osredotočil sem bom na pripravo uradne kampanje za predsednika.”

Doslej je znano, da pogoje za uradno vložitev kandidature izpolnjujejo Anže Logar, ki je ob podpori SDS moral zbrati 3.000 podpisov volilcev, a jih je ob pomoči ljudi iz SDS zbral 12.000 v vsega nekaj dneh, Janez Cigler Kralj, ki podpisov volilcev ne bo zbiral, ampak bo kandidiral s podpisi poslancev NSi, 3.000 podpisov volilcev mora zbrati tudi Ivo Vajgl, ki ga je podprla Stranka Ivana Galeta, favoritka javnomnenjskih raziskav Nataša Pirc Musar pa zbira 5.000 podpisov volilcev, informacije, da jih je zbrala, za zdaj še ni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje