Hrvati odkrili devet Slovencev s ponarejenimi potrdili o testu PCR

Slovenija 17. Maj 202114:03 0 komentarjev
Hrvaška meja
BOBO

Hrvaška policija je med nadzorom prometa na mejnem prehodu Dragonja na meji s Slovenijo ustavila devet slovenskih državljanov, ki so s ponarejenimi potrdili o testu PCR skušali vstopiti na Hrvaško.

Hrvaški policisti so minuli petek v popoldanskih urah na hrvaškem mejnem prehodu Kaštel (Dragonja) pri Bujah ustavili tri slovenske državljane, ki so hoteli vstopiti na Hrvaško s ponarejenimi potrdili o testu PCR, da bi se izognili obvezni karanteni zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom, je sporočila policijska uprava s sedežem v Pulju.

Postopke prevzeli slovenski policisti

Dodali so, da so v nedeljo pri dveh slovenskih državljanih odkrili, da sta predložila ponarejena potrdila o testu PCR, ki ju je opravila tretja oseba, ustavili so tudi slovenski par, ki je sam ponaredil potrdilo o negativnem testu PCR. Še dva slovenska državljana pa sta na potrdilu ponaredila datum testiranja, so še ugotovili hrvaški policisti.

Glede na to, da je potrjen sum, da so slovenski državljani storili kaznivo dejanje ponarejanja dokumentov, so nadaljevanje postopka proti njim prevzeli slovenski policisti.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!