Močni nalivi: v Ljubljani znova zalilo podvoz v centru mesta

Slovenija 03. Jul 202321:16 > 21:34

V večernih urah je Ljubljano zajelo obilno deževje, ki je prineslo velike količine dežja. Voda je znova zalila tudi podvoz na Celovški cesti, ki povezuje Šiško in center mesta. Padavine in močan veter so težave povzročali tudi v Zasavju ter Kranju.

Agencija RS za okolje (Arso) je danes izdala opozorilo, da bodo popoldne v severni polovici Slovenije nastale močnejše nevihte z nalivi. V Ljubljani, ki jo je hud naliv zajel po 20. uri, je voda zalila podvoz na Celovški, ki povezuje Šiško in center mesta. En avtomobil je v vodi obtičal, voda pa je ustavila tudi ljubljanski potniški promet.

Šiška, center Šiška, center
Foto: N1
Šiška, center Šiška, center
Foto: N1
Šiška, center Šiška, center
Foto: N1
Šiška, center Šiška, center
Foto: N1

Nalivi pa niso prizadeli le prestolnice, temveč tudi druga območja Slovenije. “Ponovno izjemni nalivi v Zasavju. V Litiji je v pol ure padlo 50 milimetrov dežja, v samo 10 minutah 32 milimetrov,” je na Twitterju zapisal meteorolog Blaž Šter.

Na območju Kranja poplavlja padavinska voda, navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na cesti od Litije proti Zagorju ob Savi pa je močan veter lomil veje, poroča RTV Slovenija. Zaradi zemeljskega plazu je zaprta glavna cesta Litija-Zagorje, poroča prometnoinfomacijski center.

Kot smo že pisali, se bo jutri zjutraj vremensko dogajanje umirilo. Dopoldne bo dež ponehal, delno se bo razjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj in dopoldne pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Jutri bodo reke v severnem in vzhodnem delu Slovenije še ohranjale veliko vodnatost, ki se bo večinoma zmanjševala, le Drava in Mura bosta še zmerno naraščali. Drugje po državi bo vodnatost rek srednja in mala ter ustaljena, naraščali pa bosta Sava v srednjem in spodnjem toku ter Soča.

Tudi v sredo se bo vodnatost rek zmanjševala. Vreme bo čez dan sončno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Zjutraj bo na Primorskem pihala šibka burja, napovedujejo na Arsu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.