Huda nesreča na pomurski avtocesti: vozilo vrglo v zrak, voznik padel iz vozila

Slovenija 26. Mar 202311:25 1 komentar
policija, marica
Simbolična fotografija (Vir: Policija)

Na pomurski avtocesti na uvozu Pernica proti Mariboru je v soboto prišlo do hude prometne nesreče. 37-letni voznik je namreč nepravilno zapeljal na levi prometni pas, pri tem pa trčil v avtomobil 32-letnika, ki ga je vrglo v zrak. Pri tem je voznik padel iz vozila in obležal, avtocesta pa je bila zaprta več ur.

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor, je 37-letni povzročitelj pozno popoldne vozil z vozilom po desnem prometnem pasu v smeri Maribora in nato zapeljal na levi prometni pas, ne da bi se prepričal, ali je to varno.

V tistem trenutku ga je namreč po levem prometnem pasu prehiteval 32-letni voznik osebnega avtomobila.

Zaradi trčenja v desni bočni del avtomobila je 32-letnik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v varovalno ograjo ob izvozu za Pernico, pri tem je njegovo vozilo vrglo v zrak. Po izjavah očividcev je pri tem padel iz vozila in obležal.

32-letnik utrpel hude poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti

Posredovali so reševalci, ki so poškodovanega 32-letnika odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Utrpel je hude telesne poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Avtocesta je bila za ves promet zaprta med 20.20 in 23. uro, za obvoz je poskrbel vzdrževalec avtoceste.

Policisti bodo zoper povzročitelja napisali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo, zoper udeleženca pa bodo izvedli ukrep po znani analizi strokovnega pregleda. Zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo mu bo izdan plačilni nalog, so še navedli na PU Maribor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.