Po hudem neurju podrta drevesa na več cestah ovirala promet

Slovenija 19. Jul 202314:48 > 21:54 0 komentarjev
Priključek Brezovica
Promet.si

Posledice neviht, ki so se nad zahodno in osrednjo Slovenijo razbesnele prav v času popoldanske prometne konice, so marsikod po Sloveniji ovirale promet. Na več cestah je bil zaradi podrtega drevja promet oviran, nekatere so bile zaprte.

Ozračje je danes že drugi dan izjemno nestabilno, Agencija RS za okolje pa je za popoldne izdala rdeče opozorilo za zahodno in osrednjo Slovenijo.

Močno deževje in nevihte so ponekod po Sloveniji ovirale promet. Na več cestah je bil promet oviran zaradi podrtega drevja, nekatere so bile zato zaprte. V Ljubljani je na avtomobil padel obcestni kandelaber, ki ga je zlomil veter.

Zaradi zaprtega drevja je še vedno zaprta cesta Mojstrana – Radovna – Gorje.

Na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj v primeru neviht in neurij vozijo previdno, prilagodijo hitrost in upoštevajo varnostno razdaljo ter naj vozil v primeru toče ne ustavljajo pod nadvozi ali mostovi. Ustavljanju pod avtocestnim nadvozom smo bili pred slabim mesecem priča na dolenjski avtocesti. Tedaj so iz organizacije Reševalni pas opozorili, da takšno početje ni le prepovedano, temveč tudi izjemno nevarno. Na policiji pa so svetovali, da naj se vozniki, če jih toča ujame na avtocesti, izključijo iz prometa na prvem primernem mestu (počivališču, izvozu ipd.), nato pa poiščejo primerno zavetje za vozilo, kjer je to dovoljeno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!