Vozniki spet neodgovorni: “Nekateri spravljajo na varno pleh”

Slovenija 23. Jun 202315:37 > 15:49 3 komentarji
ustavljanje pod nadvozom
Ustvarimo Reševalni pas na avtocestah/Facebook

Nad Ljubljano in njeno okolico se je razvila velika nevihtna celica, pada tudi debela toča. Nekateri vozniki pa so se ob neurju zatekli k izjemno nevarnemu početju: ustavljajo pod avtocestnimi nadvozi, da bi na varno spravili pleh. Kaj naj naredijo vozniki, če jih na avtocesti zajame neurje?

Ljubljano in okolico je dosegla velika nevihtna celica, ponekod pada debelejša toča. Zaradi neurja naj bodo vozniki posebej previdni na cestah in naj ne ustavljajo pod nadvozi, v predorih ali na odstavnem pasu.

Kljub dobro znanemu priporočilu pa ga nekateri tudi tokrat ne upoštevajo. Tako Reševalni pas na posebno previdnost opozarja voznike na dolenjski avtocesti pri Šmarju – Sapu. “Nekateri spravljajo na varno pleh, življenja pa niso pomembna,” so zapisali in dodali fotografijo avtomobilov, parkiranih pod avtocestnim nadvozom.

Vožnja, parkiranje ali ustavitev je na odstavnih pasovih prepovedana, razen v primeru nuje, so v preteklosti opozorili na policiji. Obračanje, vzvratna vožnja, vožnja v nasprotni smeri, ustavitev in parkiranje pa so prepovedani tudi na voziščih avtocest in cest, rezerviranih za motorna vozila. Enako velja za predore in nadvoze.

Med neurji naj bodo vozniki še posebej previdni in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram. “Če ste takrat na avtocesti, se izključite iz prometa na prvem primernem mestu (počivališču, izvozu ipd.), nato pa poiščite primerno zavetje za vozilo, kjer je to dovoljeno,” so svetovali na policiji.

Prometnoinformacijski center voznikom svetuje, naj vozijo previdno in s primerno varnostno razdaljo. “Če ne gre drugače, ročno prižgite luči, da boste vidni. Nikoli vozil ne ustavljajte pod nadvozi ali v predorih,” so zapisali.

Meteorolog agencije za okolje Blaž Šter pa je zapisal, da se supercelica z debelo točo pomika proti jugovzhodu Slovenije. “Vsi, ki greste proti Dolenjski, ostanite še malo v službi. Ob počasnem pomikanju bo padlo veliko padavin,” je svetoval.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje