Ikea odpoklicala vrtljivi stol, ker je lahko nevaren

Slovenija 21. Dec 202208:22 0 komentarjev
Ikea
Borut Živulović/BOBO

Švedski pohištveni velikan Ikea, ki je februarja lani trgovino odprl tudi v Ljubljani, se je odločil za odpoklic vrtljivih stolov ODGER v antracitni barvi z datumskim žigom 2221 in starejšimi zaradi nevarnosti padca in poškodb.

Ikea poziva vse kupce, ki imajo vrtljivi stol ODGER v antracitni barvi z datumskim žigom 2221 ali starejši (22 označuje leto, 21 pa teden, ko je bil izdelek proizveden), naj ga vrnejo v trgovino.

Kot so zapisali v sporočilu, je izhodišče Ikee varnost kupcev, zato so se odločili za odpoklic omenjenih vrtljivih stolov.

Po njihovih navedbah obstaja nevarnost, da se podnožje stola v obliki zvezde zlomi in povzroči, da uporabnik pade in se poškoduje. Vse kupce zato pozivajo, naj stol nemudoma nehajo uporabljati in ga vrnejo, podjetje pa jim bo vrnilo celotno kupnino.

“Podjetje Ikea pri razvoju izdelkov uporablja strog program ocenjevanja tveganj in testiranj, ki zagotavlja, da izdelki izpolnjujejo vse veljavne zakone in standarde na trgih, na katerih se prodajajo. Kljub temu smo bili opozorjeni, da se lahko podnožje v obliki zvezde vrtljivega stola ODGER v antracitni barvi z datumskim žigom 2221 ali starejšim zlomi,” so zapisali.

Dokazilo o nakupu (račun) ni potrebno. Kupci lahko ime in datumski žig izdelka najdejo na spodnji strani sedeža – vtisnjena sta v material stola.

ODGER odpoklic
Ikea

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!