Incident na maturantskem plesu: učitelj se je napil in neprimerno obnašal

Slovenija 21. Apr 202313:35 > 20:48 10 komentarjev
Plesišče
PROFIMEDIA

Po zaključku uradnega dela maturantskega plesa Gimnazije Bežigrad se je na zabavi dijakov in dijakinj zgodil incident, v katerega je bil vpleten eden od učiteljev, sicer zunanji sodelavec šole. Njegovo neprimerno vedenje je za N1 potrdila tudi ravnateljica gimnazije Alenka Budinha, ki je povedala, da je učitelj že podal odpoved.

V petek se je na Gospodarskem razstavišču odvil maturantski ples ljubljanske bežigrajske gimnazije. Uradni del je trajal približno do dveh zjutraj, na t. i. after zabavi pa se je zgodil incident, ki nam ga je v pogovoru potrdila tudi ravnateljica Gimnazije Bežigrad Alenka Budihna.

Eden od učiteljev, ki je bil sicer zunanji sodelavec gimnazije – tam je delal kot naravni govorec – se je po besedah Budihne zelo napil in se v okviru tega neprimerno vedel. Nekateri mediji navajajo tudi neuradne informacije, da je užival droge.

“V ponedeljek sem dobila obvestila razrednikov četrtošolcev, saj so jim dijaki povedali, kaj se je dogajalo. Učitelja sem poklicala na zagovor, on pa se je opravičil, rekel, da mu je žal, da ga je sram, in nato takoj dal odpoved. Že v torek ni več učil pri nas,” je razložila. Na gimnaziji je sicer začel delati oktobra lani.

Ravnateljica se je pogovorila tudi s predstavniki dijakov četrtih letnikov in jih obvestila o tem, da je učitelj dal odpoved. Pozvala jih je, da se lahko v povezavi z dogajanjem na zabavi po maturantskem plesu obrnejo nanjo ali na svetovalno službo.

Po posvetu s predsednikom sveta staršev je Budihna o dogajanju obvestila tudi starše. “Poslala sem jim obvestilo o tem, da je učitelj zaradi neprimernega vedenja dal odpoved,” je dejala.

 SDS zahteva sklic nujne seje odbora DZ za izobraževanje, znanost in mladino, z namenom, da se zaščiti dobro ime in ugled učiteljskega poklica. Razprava bo v pomoč pri pripravi smernic prihodnjega delovanja slovenskega šolskega sistema in zagotovil, da učiteljski poklic “(p)ostane cenjen”. Za ta korak so se odločili po tem, ko so mediji poročali o neprimernem ravnanju enega od srednješolskih učiteljev na maturantskem plesu.

Odboru za izobraževanje predlagajo, da po končani razpravi sprejme sklep, s katerim bo ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije pozval, naj pripravita kratkoročne in dolgoročne ukrepe za zaščito dobrega imena in ugleda učiteljskega poklica. Z njimi naj odbor seznanita v 30 dneh. (STA)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje