Inšpektorat zaradi nespoštovanja ukrepov zaprl še eno šolo

Slovenija 24. Nov 202119:28 > 19:51 0 komentarjev
Prazna učilnica
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

Inšpektorat za šolstvo je danes zaprl še en zasebni izobraževalni zavod, tokrat na območju Savinjske regije. "Zaprtje je posledica nespoštovanja odredbe inšpektorata zavodu, da zadeve uredijo in delujejo skladno s trenutno veljavnim odlokom," je šolsko ministrstvo sporočilo na Twitterju. Šlo naj bi za Waldorfsko osnovno šolo v Žalcu.

To je že druga Waldorfska šola, ki jo je inšpektorat zaprl v teh dneh. Inšpektorat za šolstvo in šport je namreč že v minulem tednu izvedel 43 nadzorov in v petih primerih ugotovili večja odstopanja nespoštovanja odloka. Te šole namreč niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile ustreznih soglasij s strani staršev in za otroke, ki niso imeli soglasij, niso ustrezno uredile izobraževanja na daljavo.

Večina šol je pristopila k urejanju nepravilnosti, ena od šol pa odločbe inšpekcije ni upoštevala, zaradi česar so na podlagi sklepa o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo z uredbo inšpektorata odredili, da celotna šola do 3. decembra oziroma do ureditve nepravilnosti izvaja šolanje na daljavo.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so potrdili le to, da gre za zasebno šolo v osrednji Sloveniji in ker postopek še teče, imena šole ne morejo navajati. Da gre za Waldorfsko osnovno šolo v Ljubljani, v kateri za vse učence poteka pouk na daljavo, pa so nato potrdili v tajništvu te šole.

Spomnimo, ljubljanski Waldorfski šoli so odredili pouk na daljavo, ker kljub izdanim ustnim odločbam niso upoštevali navodil inšpektorjev. Ko smo se na začetku tedna obrnili nanje, so nam odgovorili, da “učencev, ki se niso samotestirali, niso pošiljali domov”. Ob tem so dodali, da zadevo rešujejo in upajo, da se bodo lahko učenci v šolo vrnili že v sredo, torej danes. Kot so nam na šolskem ministrstvu povedali danes, v tem primeru ni še nič novega. “Inšpekcijski postopek še vedno poteka, nič se ni spremenilo. Pouk na daljavo bo potekal do 3. decembra oziroma do odprave nepravilnosti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!