Junaku, ki je pomagal Rogliču, ponujajo brezplačen burek za celo leto

Slovenija 27. Maj 202321:04 1 komentar
burek, olimpija, primož roglič
Posnetek zaslona

Takoj po trenutku, ko je Primožu Rogliču s kolesa padla veriga in ko je vsem zastal dih, je trikratnemu zmagovalcu Vuelte na pomoč priskočil eden od navijačev. Na posnetku je videti moškega, ki priteče po klancu in Rogliča potisne v želji, da bi lažje speljal v strm klanec. Ljubljanski ponudnik bureka je na Facebook objavil, da iščejo junaka in mu ponujajo brezplačen burek za celo leto. Kolegi iz Sportkluba so medtem že dobili potrditev, da je navijač, ki je ob kolesarjevih težavah z verigo na kolesu priskočil na pomoč, nekdanji smučarski skakalec Mitja Mežnar.

Primož Roglič je imel celotno traso nekaj prednosti pred Geraintom Thomasom, nato pa se je v zadnjem delu zaradi težav z verigo moral ustaviti, ko se je zdelo, da je za trikratnega zmagovalca Vuelte konec sanj.

A čeprav je imel mehanične težave, se je zbral in uspel odbiti napad Valižana.

“Veriga mi je padla s kolesa. A to je del dirkanja. Nisem se ustrašil,” je priznal Roglič. “Nočeš, da se ti take stvari zgodijo. A začel sem znova in uspelo mi je. Imel sem močne noge, ljudje pa so mi dali še dodatne vate in dodatno energijo,” je še dodal 33-letnik iz Kisovca.

Eden izmed navijačev, ki je k temu pripomogel, je gotovo moški, ki je Rogliču pomagal speljati potem, ko je znova sedel na kolo in se odločno podal na pot do rožnate majice. Na posnetku je videti moškega, ki priteče po klancu in Rogliča potisne v želji, da bi lažje speljal v strm klanec.

Ljubljanski Burek Olimpija je na Facebook objavil, da iščejo junaka in mu ponujajo brezplačen burek za celo leto: “Iščemo fanta, ki je danes pomagal Rogliču, ko mu je padla ketna na Giru. Naj nas kontaktira in dobil bo zastonj burek za celo leto.”

Kolegi iz Sportkluba so medtem že dobili potrditev, da je navijač, ki je ob kolesarjevih težavah z verigo na kolesu priskočil na pomoč, nekdanji smučarski skakalec Mitja Mežnar.

Da bi bila zgodba še bolj filmska in navdihujoča, je bil prav Mežnar leta 2007 Rogličev sotekmovalec ob zmagoslavju na ekipni tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v smučarskih skokih. Preostala člana zlate ekipe iz Trbiža, ki je bil nosilec prvenstva, čeprav je tekma potekala v Planici, pa sta bila še Jurij Tepeš in zdajšnji glavni trener slovenske moške ekipe Robert Hrgota.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje