Ivan Gale postal predsednik stranke Naša prihodnost, podpredsednica Violeta Bulc

Slovenija 12. Mar 202219:52 > 13. Mar 2022 10:58 9 komentarjev
Ivan Gale
BOBO

Danes je v elektronski obliki potekal kongres stranke Naša prihodnost. Predsednik stranke je postal žvižgač Ivan Gale, podpredsednica pa nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc. Kdo bodo aduti stranke na aprilskih parlamentarnih volitvah, bo predvidoma znano naslednji teden.

S svojo stranko se bo na parlamentarne volitve, kot smo že poročali, podal tudi žvižgač Ivan Gale. Na današnjem kongresu stranke Naša prihodnost, ki je bila v register političnih strank vpisana 21. februarja, so Galeta potrdili za predsednika stranke, podpredsednica stranke pa je postala nekdanja evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki je bila leta 2014 med ustanovnimi člani Stranke Mira Cerarja (SMC). Kot je za N1 še povedal Gale, bodo kandidati, ki bodo stranko predstavljali na prihajajočih aprilskih parlamentarnih volitvah, predvidoma znani naslednji teden.

Stranka se bo sicer, kot pravijo, zavzemala za boj proti korupciji, neodvisnost medijev, reorganizacijo zdravstva, strokovno kadrovanje namesto političnega, socialno in pravno državo ter samooskrbo na vseh področjih.

Gale še pred mesecem dni ni popolnoma izključil možnosti, da bi se pridružil Gibanju Svoboda Roberta Goloba, a se je zdaj odločil za samostojno pot. Že takrat ni skrival, da ga v Golobovi stranki moti predvsem Janja Sluga, ki ji je zameril, da ga je “kot vodja poslanske skupine SMC večkrat diskreditirala in v razpravi o nakupu zaščitne in medicinske opreme podpirala ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška“.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje