Iz Ljubljane do zagrebškega letališča odslej precej enostavneje

Potovanja 08. Avg 202313:49 0 komentarjev
Železniška postaja
BOBO

Po novem bo pot iz Ljubljane do zagrebškega letališča, ki je tudi med Slovenci vedno bolj priljubljeno, precej enostavnejša. Hrvaški ponudnik avtobusnih prevozov je namreč uvedel novo linijo, ki povezuje glavno avtobusno postajo v Ljubljani z osrednjo zagrebško avtobusno postajo. Od tam je potnikom na voljo brezplačen prevoz do glavnega letališča v Zagrebu.

Hrvaško podjetje Pleso prijevoz po novem za 15 evrov omogoča avtobusni prevoz iz slovenske prestolnice do središča Zagreba, od tam pa je z isto vozovnico v obdobju 24 ur možen še brezplačen nadaljnji prevoz do letališča Franja Tuđmana.

To je v zadnjih letih postalo zelo priljubljeno tudi pri slovenskih potnikih, še posebej po propadu Adrie Airways in koronskem šoku za ljubljansko letališče, ki se po njem počasi pobira, tako da velja Slovenija za eno od članic EU z najslabšo letalsko povezljivostjo.

Da zagrebško letališče načrtuje uvedbo novosti, s katero bodo poskušali na svoje letališče zvabiti več slovenskih potnikov, smo poročali že pred kratkim. 

Iz družbe Avtobusna postaja Ljubljana so obenem sporočili, da so v teh dneh pozdravili še enega novega avtobusna prevoznika. Francoska platforma za souporabo prevozov BlaBlaCar, katere del je tudi ponudnik skupinskih avtobusnih prevozov BlaBlaBus, po novem tako povezuje Ljubljano s Parizom in nekaterimi drugimi mesti. Enosmerna vozovnica do Pariza stane 49,99 evra. Obenem so v ponudbi tudi prevozi do Trsta in Verone.

Platforma BlaBlaCar sicer po pojasnilih Avtobusne postaje Ljubljana povezuje več kot 100 milijonov ljudi v 22 državah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!