Janez Janša se je opravičil: Oseba na sliki ni kandidatka

Slovenija 31. Avg 202215:21
Janez Janša/Twitter
Janez Janša/Twitter

Janez Janša se je opravičil. Ob fotografiji s protokolarnega kosila predsednika vlade Roberta Goloba in predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen se je namreč spraševal, zakaj je tam tudi Nataša Pirc Musar. A predsedniške kandidatke na kosilu ni bilo, prvak SDS pa se je za napako opravičil.

Predsednik SDS Janez Janša se je na Twitterju opravičil. Pred tem je namreč na tem družbenem omrežju delil fotografijo s ponedeljkovega srečanja premierja Roberta Goloba in predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen ob robu Blejskega strateškega foruma. Ob tem je opozoril, da naj bi za mizo sedela tudi kandidatka za predsednico republike Nataša Pirc Musar.

“Po katerih pravilih je na protokolarno kosilo na stroške davkoplačevalcev vabljena zgolj ena kandidatka za predsednika republike?” je Janša zapisal v tvit. Dodal je še: “Dejanska manifestacija vladavine moči in ne pravil!” Na osebo je bila na fotografiji uperjena še črna puščica, na kateri je pisalo: “Organizirana kriminalna združba je že določila, kdo nam bo predsednica države!”

Zdaj je Janša objavil opravičilo: “Popravek in opravičilo. Oseba na sliki ni kandidatka za predsednico republike.”

Odvetnica Nataša Pirc Musar, ki se bo jeseni potegovala za mesto predsednice republike, se je Blejskega strateškega foruma v ponedeljek res udeležila. A, da je na protokolarnem kosilu ni bilo, je razvidno tudi iz posnetkov s tega dogodka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.