Janša po izstopu Jordan iz SDS: Te “vidne” članice praktično nismo videli

Slovenija 19. Jun 202308:25 22 komentarjev
Romana Jordan
Žiga Živulović jr./BOBO

Iz stranke SDS je po skoraj 30 letih izstopila njena ustanovna članica Romana Jordan. Njen izstop iz stranke se je zgodil nedolgo po ustanovitvi društva Platforma sodelovanja.

Nekdanja evropska poslanka Romana Jordan in vodja volilnega štaba predsedniškega kandidata Anžeta Logarja je izstopila iz stranke SDS, ki se ji je pridružila leta 1994, poroča Delo.

Vodstvu stranke je Romana Jordan očitala, da se je od socialnih tem odmaknilo k ideološkim. Nekaj let po drugem mandatu evropske poslanke je že izstopila iz izvršnega odbora stranke, a ostala v SDS.

Jordan je evropska poslanka prvič postala leta 2004, mandat pa je ponovila leta 2009. Pripadala je zmernemu desnosredinskemu toku v Evropski ljudski stranki, kar jo je pri številnih temah privedlo v konflikt s predsednikom stranke Janezom Janšo.

Na izstop Romane Jordan iz stranke se je odzval tudi Janša, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da “nobenega konflikta ni moglo biti, saj te ‘vidne’ članice SDS v stranki praktično nismo videli, odkar ni več poslanka Evropskega parlamenta”.

Jordan je postala podpredsednica Logarjevega društva Platforma sodelovanja, ki so ga uradno ustanovili 31. maja.

 Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje