Janša sprejel odstop kmetijskega ministra Podgorška

Gospodarstvo 22. Apr 202221:10 > 21:18 0 komentarjev
Kmetijski minister Jože Podgorše
Kmetijski minister Jože Podgoršek (Žiga Živulović jr./Bobo)

Predsednik vlade Janez Janša je v zadnjem televizijskem predvolilnem soočenju na POP TV potrdil, da je že sprejel odstopno izjavo kmetijskega ministra Jožeta Podgorška.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek je po aferi z (ne)plačilom nastanitve v Bohinju odstopil s položaja. Trdi, da je žrtev izsiljevanja, zato je zadevo prijavil policiji. Z ministrskega položaja je odstopil v sredo, 20. aprila. Kot je v zadnjem televizijskem soočenju potrdil predsednik vlade Janez Janša, je ta njegovo odstopno izjavo že sprejel, a o tem državnega zbora še ni seznanil.

Spomnimo, Podgoršek se je za odstop odločil po zapletih oziroma nejasnostih, kdo je plačal njegovo in ženino nastanitev v hotelu Bohinj. Tam sta bivala med 27. in 30. januarjem letos. Za tri nočitve je račun znašal 800 evrov, ki pa jih ob odhodu nista plačala. To sta storila šele 7. aprila, potem ko so novinarji portala Necenzurirano ministru poslali vprašanja v zvezi s tem dopustom. Podgoršek je za N1 pojasnil, da se je zgodila napaka in da je po prejemu vprašanj račun plačal. Po njegovih besedah se je v hotelu dogovoril, da mu račun pošljejo po pošti, saj se jima je z ženo mudilo. Iz podjetja KŽK pa so sporočili, da so račun plačali oni ter da Podgoršek “nikoli ni izrazil želje ali namere, da bi stroške bivanja poravnal osebno”.

Podgorškov odstop je četrti odstop v mandatu aktualne vlade Janeza Janše. Prva je morala položaj zaradi afere Vinakras zapustiti Podgorškova predhodnica na čelu kmetijskega ministrstva Aleksandra Pivec. Sledil je odstop ministra za zdravje Tomaža Gantarja, saj je stranka Desus zapustila koalicijo. Zaradi zapleta z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev pa je odstopila pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič. Nepreklicno odstopno izjavo je sicer premierju izročil tudi notranji minister Aleš Hojs, a je ta njegov odstop zavrnil. Podgoršek je na ministrski stolček sedel kot kandidat stranke Desus, ki pa je nato zapustila koalicijo. Kljub temu se takrat Podgoršek v nasprotju z Gantarjem ni odločil za odstop in je ostal minister. Januarja je sporočil, da bo na prihajajočih volitvah kandidiral na listi NSi.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!