Janša v ponedeljek časti smučanje na Krvavcu

Slovenija 16. Mar 202419:03 6 komentarjev
Smučarji na smučišču Krvavec
Foto: BOBO

Rekreacijski center Krvavec, ki ga vodi poslovnež Janez Janša, je nedavno slavil sodno zmago glede neupravičenega zaprtja žičnic v času epidemije covid-19. Uspeh bodo proslavili tako, da bo smučišče prihodnji ponedeljek obratovalo brezplačno.

“Pisalo se je leto 2020 … prišla je pandemija ter različne omejitve, med drugim je bil 18. 3. 2020 prvi delovni dan, ko smučišče Krvavec ni več smelo obratovati.” Tako se glasi začetek objave na družbenem omrežju, ki so jo spisali na gorskem središču v Cerkljah na Gorenjskem.

Krvavec je pred štirimi leti obratoval kljub vladni prepovedi obratovanja žičnic, zaradi česar je inšpekcija proti podjetju in njegovemu direktorju Janezu Janši uvedla prekrškovne postopke. Nekateri posamezniki so takratno odločitev Krvavca podprli in v znak podpore nakazali donacije.

Sodna zmaga za smučišče in Janšo je prišla letos, ko je sodišče v Kranju prekrškovne postopke ustavilo.

“Sedaj imamo pravnomočne odločbe, da je bilo zaprtje smučišča Krvavec v času pandemije neupravičeno. V znak zahvale za vašo podporo bomo v ponedeljek, 18. 3. 2024 furali Krvavec brezplačno,” zdaj sporočajo s smučišča.

Zapisali so tudi, da bo prvih tisoč obiskovalcev brezplačno prejelo majico za napisom #wesurvived2020/2021.

Krvavec je sicer eno od devetih smučišč, ki so letos zagnala posodobljene naprave. A tudi to ni rešilo klavrne smučarske sezone v Evropi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje