Je policija odkrila, kdo je visokim politikom poslal grožnje z metkom?

Slovenija 02. Feb 202223:02 0 komentarjev
Grožnje
Siol.net

Policija naj bi izsledila, kdo je oktobra visokim političnim predstavnikom poslal pisma z grožnjami, v katerih je bil tudi strelni naboj. Te grožnje so med drugim prejeli predsednik vlade Janez Janša, minister za obrambo Matej Tonin, notranji minister Aleš Hojs ter predsednik SNS Zmago Jelinčič. Po informacijah portalov Siol in 24ur.com naj bi bil pošiljatelj T. G. iz Celja, svoj čas častni član Sindikata policistov Slovenije, sekretar Združenja policistov Slovenije in član stranke SNS ter desna roka predsednika stranke Jelinčiča.

Zmago Jelinčič, predsednik stranke SNS, je nocoj za N1 dejal, da je šokiran, ker je v medijih prebral, da naj bi imela policija dovolj dokazov o tem, da za grozilnimi pismi z naboji, ki so bila oktobra lani poslana visokim predstavnikom države, stoji med drugim tudi član njegove stranke T. G. iz Celja.

T. G. je bil tudi poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Celje ter do januarja 2018 častni član Sindikata policistov Slovenije (SPS). Naziv so mu podelili zaradi sodelovanja pri ustanovitvi omenjenega sindikata, sta pa mu bila zaradi delovanja v nasprotju s temeljnimi načeli ter škodovanja ugledu in interesom sindikata naziv in častno članstvo odvzeta. Svoj čas je bil tudi sekretar Združenja policistov Slovenije.

Aktiven je tudi na družbenih omrežjih, kjer je s svojimi objavami v zadnjem času pogosto podpiral aktualno vlado.

Julija leta 2019 se je T. G. pojavil še v eni zgodbi. Kot je takrat poročal POP TV, se je Slovenija odločila, da bo na meji s Hrvaško postavila še dodatnih 40 kilometrov panelne ograje z rezilno žico. Posel, ki je bil vreden 4 milijone in pol, je na javnem razpisu dobilo srbsko podjetje Legi SGS, dokumentacijo za to podjetje pa je vložil prav T. G., desna roka Zmaga Jelinčiča.

Iz Generalne policijske uprave (GPU) so za N1 nocoj sporočili, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne ali določljive fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo dati odgovorov. “V povezavi z vašimi vprašanji vam lahko odgovorimo le, da poteka intenzivna kriminalistična preiskava in da več podatkov ne moremo posredovati zaradi interesa preiskave,” so zapisali.

Spomnimo, v grozilnem pismu, ki ga je oktobra prejel predsednik vlade Janez Janša (SDS), je bila njegova fotografija in fotografija njegove družine z narisano tarčo. V pisemski ovojnici je bil tudi strelni naboj. Zraven je pošiljatelj pripel opozorilo, da “ekipe čakajo na komando”. Dodal je še, da bo premier “padel prvi”, za njim pa bo enaka usoda doletela tudi vse podpornike njegove vlade. Kot že omenjeno, so grozilna pisma takrat prejeli tudi notranji minister Aleš Hojs (SDS), obrambni minister Matej Tonin (NSi) in predsednik SNS Jelinčič, v poslansko skupino DeSUS pa jo je prejel poslanec Robert Polnar.

Januarja letos pa je več vidnih politikov, med drugim spet ministri in nekateri poslanci, po pošti prejelo pismo s svarilom “Vemo, kje živite” ter grozečo sliko vislic in strelnega naboja. Vsa pisma so nosila žig pošte Vransko. Kot smo poročali, so bili med prejemniki groženj med drugim minister za finance Andrej Šircelj, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vinko Gorenak in poslanci Mojca ŠkrinjarKarmen FurmanTomaž LisecJože TankoJanez Moškrič (vsi SDS), Aleksander Reberšek (NSi), Gregor Perič (Konkretno) in Zmago Jelinčič (SNS).

Kot poroča Siol, naj bi tudi te pošiljke, kot sumi policija, poslal T. G. iz Celja.

Grozilno pismo
Mojca Škrinjar, Facebook

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!