K bolni sestri v UKC prihajala z lažnim potrdilom

Slovenija 08. Nov 202111:18 > 14:04 4 komentarji
Covid oddelek
Matej Povše/UKC LJ

Konec tedna je na obisk k sestri prihajala gospa s covidnim potrdilom, ki je pripadalo drugi osebi, so sporočili iz UKC Ljubljana. Primer so predali policiji.

V največji slovenski bolnišnici so konec tedna obravnavali zlorabo potrdila PCT. Na obisk k sestri je prihajala gospa z lažnim potrdilom. Izkazalo se je, da je imela potrdilo druge osebe. Varnostna služba jo je prestregla in primer predala policiji.

Iz UKC Ljubljana so opozorili, da je v primeru kršitve potrdila PCT zagrožena zaporna kazen.

Policija: Oseba je imela potrdilo sorodnice

S policije so nam sporočili, da so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja, ko je v eno od zdravstvenih ustanov na območju centra Ljubljane prišla oseba, pri tem pa se je izkazala s potrdilom, izdanim na ime njene sorodnice.

“Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,” so nam odgovorili na policiji.

Kot je pred dnevi povedal Stanislav Vrečar, namestnik generalnega direktorja policije, vse osebe, ki ponarejeno listino ali hranijo ali uporabijo, storijo kaznivo dejanje ponarejanja listin. Policisti listino zasežejo, imetnika pa kazensko ovadijo. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena kazen do treh let zapora.

Nato pa policija preverja vse okoliščine glede te listine, zlasti kje, kako in kdaj so storilci takšno ponarejeno potrdilo pridobili. Tako skušajo ugotoviti identiteto ponarejevalca potrdil.

Konec tedna zaprli dve trgovini in bencinski servis

Z današnjim dnem so začeli veljati strožji ukrepi izpolnjevanja pogoja PCT. Pri preverjanju potrdila je treba pokazati tudi osebni dokument. Konec preteklega tedna je Janez Poklukar, minister za zdravje, napovedal strožji nadzor nad izpolnjevanjem pogoja PCT. Konec tedna so inšpektorji tako zaprli dve trgovini in bencinski servis.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje