Kako bodo za velikonočni konec tedna odprte trgovine

Slovenija 15. Apr 202211:23 > 11:31 0 komentarjev
Trgovina
PROFIMEDIA

Pred nami so prazniki, zato smo preverili, kdaj se še lahko odpravite v trgovine, da bi nakupili vse potrebno za velikonočno pojedino.

Pred nami je podaljšan velikonočni vikend, ki ga bodo mnogi preživeli v krogu družine. Skladno z običaji bodo kuhinjske mize obložili s tradicionalnimi velikonočnimi jedmi, kot so meso, hren, kruh oziroma potica in velikonočni pirhi.

Za tiste, ki predprazničnih nakupov še niste opravili, smo preverili, kdaj bodo v naslednjih dneh trgovine še odprte.

Sobota in nedelja po ustaljenem urniku

Trgovine bodo v soboto in nedeljo obratovale po ustaljenem delovnem času. To pomeni, da bodo v nedeljo zaprte, v soboto pa odprte po rednih urnikih.

Večina trgovin Hofer po Sloveniji je v soboto denimo odprta do 20. ali 21. ure, tako je tudi z večino trgovin Lidl in Spar. Večina trgovin Mercator je odprta do 21. ali 22. ure, trgovine Eurospin pa do 20. ure. Tudi trgovine Tuš je v soboto večinoma odprtih do 20. ure, razen nekaterih, ki se po ustaljenem urniku zaprejo prej. Večina trgovin Jager je v soboto odprta do 19. oziroma 20. ure.

V ponedeljek zaprto

Trgovine bodo zaprte v ponedeljek, saj takrat praznujemo velikonočni ponedeljek, ki je v Sloveniji državni praznik in dela prost dan.

Zaprti bodo tudi trgovski centri, z izjemo nekaterih, ki bodo v ponedeljek odprli svoja vrata, vendar bodo v njih obratovale le kavarne in restavracije. Tako bo denimo v trgovskem centru Aleja v Ljubljani, ki bo obratoval od 11. do 20. ure.

Zaradi praznikov so pričakovane tudi gneče in zastoji na cestah. Preberite več tukaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!