Zaradi praznikov na cestah gneča in zastoji

Slovenija 15. Apr 202209:44 > 11:11 0 komentarjev
Avtocesta
BOBO

Zaradi velikonočnih praznikov lahko tudi na cestah skozi Slovenijo v teh dneh pričakujemo gnečo in zastoje. Promet je že povečan iz Avstrije in Italije proti Hrvaški.

Pred nami je prazničen konec tedna – velika noč, zato lahko na cestah in mejnih prehodih pričakujemo povečan promet in gnečo. V prometnoinformacijskem centru ob tem opozarjajo, da so v večjem delu Evrope danes, v nedeljo in ponedeljek (15., 17. in 18. aprila) prazniki, zato lahko povečan promet skozi Slovenijo pričakujemo vse do torka.

Danes kristjani praznujejo veliki petek, ki pomeni uvod v velikonočni konec tedna. Veliki petek je praznik in dela prost dan v Nemčiji, večjem delu Švice, Češke, Slovaške in na Nizozemskem. V delu Švice so se danes začele tudi počitnice.

Na prometnoinformacijskem centru danes pričakujejo zelo visoko gostoto prometa iz Avstrije in Italije proti Hrvaški, popoldne pa bo na cestah tudi povečano število tovornih vozil. Glede na aktualne podatke je promet iz Italije in Avstrije proti Hrvaški že povečan. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji že nastaja zastoj, predor pa občasno zapirajo. Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje.

Zaradi praznikov danes, med 14. in 22. uro, na slovenskih cestah že velja omejitev prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Omejitev bo za tovornjake veljala tudi v nedeljo in v ponedeljek (med 8. in 22. uro).

V Sloveniji bomo praznik – dan upora proti okupatorju – imeli tudi v sredo, 27. aprila, 2. maj (praznik dela) pa letos pade na ponedeljek, zato bo podaljšan konec tedna marsikdo izkoristil za izlet ali krajši oddih. Konec meseca se za osnovnošolce in srednješolce začnejo tudi šolske počitnice. Otroci bodo letos doma le šest dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!