Kako je minister Koritnik tako hitro prišel do izvida?

Slovenija 21. Feb 202214:46 > 16:08 7 komentarjev
Koritnik
Ministrstvo za javno upravo

Ko je minister Boštjan Koritnik včeraj predložil izvid testa, ki dokazuje njegove navedbe, da v soboto zvečer ni bil pijan, je s tem sprožil vprašanja, kako mu je tako hitro uspelo opraviti test in kdo ga je plačal. Kot kaže, je šlo za samoplačniško storitev, saj so z ministrstva za javno upravo posredovali račun za storitev.

Posnetek ministra za javno upravo Boštjana Koritnika še vedno dviguje prah. Potem ko so se včeraj na družbenih omrežjih nanj vsuli očitki, da je bil na posnetku, ki je nastal v soboto zvečer, pijan, je Koritnik predložil izvid testa, ki dokazuje, da v krvi ni imel ne alkohola ne prepovedanih drog. A ob tem se je marsikdo vprašal, kako je minister tako hitro opravil test, sploh na nedeljo. Na izvidu piše, da je bila preiskava opravljena v UKC Ljubljana.

Na vprašanje, ali je Koritnik preiskavo opravil samoplačniško, na UKC zaradi varstva osebnih podatkov niso odgovorili. Sporočili pa so, da se ta storitev pri njih lahko opravi samoplačniško in, če razmere dopuščajo, tudi ob nedeljah.

“V UKC Ljubljana je mogoče samoplačniško opraviti večino laboratorijskih preiskav. Pri nenujnih storitvah imajo prednost nujne, hitre in urgentne obravnave. Cene preiskav so različne. Konkretnih primerov zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo pojasnjevati,” so še zapisali.

Naknadno so nam z ministrstva za javno upravo posredovali tudi račun za odvzem vzorca v vrednosti 12,15 evra in zapisali, da ga je minister Koritnik že poravnal. Po pošti bo prejel še račun za izvedbo laboratorijskih preiskav, ki ga bo, tako še sporočajo z MJU, poravnal nemudoma po prejemu.

račun Boštjan Koritnik
Boštjan Koritnik/MJU

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje