Kako se bomo Slovenci obdarovali ob prihajajočih praznikih

Slovenija 06. Dec 202210:54 0 komentarjev
Božič
Profimedia

Kako se bomo Slovenci obdarovali ob prihajajočih praznikih? Z družino in prijatelji se bosta obdarovali dve tretjini Slovencev, polovica pa bo letos za darila porabila manj kot 100 evrov.

Ob prihajajočih praznikih se bosta z družino in prijatelji obdarovali dve tretjini Slovencev, kaže raziskava Mediane. Petina vprašanih se ne bo obdarovala, 13 odstotkov ljudi pa je še neodločenih.

Za praznične nakupe bo skoraj polovica vprašanih (48 odstotkov) porabila manj kot 100 evrov. Četrtina jih namerava potrošiti med 100 in 200 evrov, manj kot petina (19 odstotkov) pa več kot 200 evrov.

Približno dve tretjini vprašanih (68 odstotkov) nameravata za praznike potrošiti enako kot leto poprej, kar je glede na trenutne negotove gospodarske razmere relativno dobra novica in obet za trgovce. Skoraj petina (19 odstotkov) pravi, da bodo ob prihajajočih praznikih potrošili manj v primerjavi s preteklim letom, takšnih, ki bodo porabili več, pa je sedem odstotkov.

Raziskavo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana med 22. in 23. novembrom 2022 z metodo spletnega anketiranja v okviru Medianinega spletnega panela. V raziskavi je sodelovalo 440 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!