Kakšna kazen čaka potnico, zaradi katere so odpovedali let v London?

Slovenija 06. Jul 202310:07 11 komentarjev
easyjet
PROFIMEDIA

Letalo nizkocenovnika Easyjet, ki bi moralo včeraj ob 10. uri in 55 minut z brniškega letališča poleteti proti Londonu, je bilo že na poti na vzletno stezo, a se je na letalu zgodil resen incident. Po informacijah N1 se je med dvema potnicama vnel hud spor, ena izmed njiju pa se je vedla nedostojno in nasilno. Kakšna kazen jo čaka?

Kot smo poročali včeraj, sta se na krovu nizkocenovnika Easyjet dve mlajši potnici močno sprli. Na PU Kranj so potrdili, da se je ena od potnic vedla nedostojno in nasilno. Po naših informacijah gre za mlajšo slovensko državljanko. Dogajanje je bilo očitno tako burno, da se je posadka odločila, da let odpove. Izkrcali so vse potnike, proti Londonu pa bodo lahko poleteli šele danes ob 16.45 uri.

Prevoznik Easyjet se je potnikom opravičil, jim ponudil prenočišče in pojasnil navodila. Danes morajo ponovno opraviti prijavo za let, saj njihova vozovnica oziroma kupon za vstop ni več veljaven.

Po dostopnih informacijah sicer letalo včeraj že imelo dovoljenje za vzlet, a je pilot kontrolnemu stolpu sporočil, da kabina še ni pripravljena. To pomeni, da vsi potniki še niso bili varno na svojih sedežih. Kmalu se je kontrolnemu stolpu pilot javil še enkrat in prosil za pomoč policije.

Letališka policija je obvestilo o kršitvi javnega reda in miru dobila okoli 11.40. “Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je ena izmed potnic nedostojno in nasilno vedla do drugih na letalu,” so sporočili iz PU Kranj. Policisti so nasilni potnici izdali plačilni nalog v višini 250,38 evra, proti njej pa vodijo tudi prekrškovni postopek.

V podjetju Easyjet incidenta niso dodatno pojasnili, so pa poudarili, da je njihovo kabinsko osebje usposobljeno, da oceni in ovrednoti vse situacije ter hitro in ustrezno ukrepa, da zagotovi, da varnost leta in drugih potnikov v nobenem trenutku ni ogrožena. “Čeprav so takšni incidenti redki, jih jemljemo zelo resno in na krovu ne dopuščamo žaljivega ali ogrožajočega vedenja,” so zapisali v odgovoru za N1 in dodali, da so potnikom zagotovili hotelsko nastanitev in prehrano.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje