Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Slovenija 13. Nov 202301:00 1 komentar
Vreme, jesen, sonce
Foto: PROFIMEDIA

Pred nami je nov delovni teden. Danes bo vreme pretežno oblačno in suho s temperaturami do 15 stopinj Celzija. V torek zvečer in v noči na sredo bodo Slovenijo znova zajele padavine.

Danes bo vreme suho. Dopoldne se bo megla po nižinah razkrojila. Zapihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 9 do 15 stopinj Celzija.

V torek se bo oblačnost čez dan povečala. Predvsem v zahodnih krajih lahko zvečer že rahlo dežuje. Sprva bo še pihal jugozahodnik. V noči na sredo se bodo padavine predvidoma okrepile in zajele vso državo ter v sredo zjutraj ponehale. Čez dan kaže na sončno vreme s kakšno ploho. Razmeroma toplo bo, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 16. do 21. novembra?

V četrtek bo nad Balkanom šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo hitro slabelo. V noči na petek nas bo dosegel vpliv ciklonskega območja, njegovo središče bo potovalo severno od nas. Zjutraj nas bo prešla oslabljena hladna fronta. Za njo se bo nad naše kraje razširil anticiklon, ki bo vztrajal nekaj dni. Ob koncu obdobja (prihodnji torek, op. a.) se bo povečala možnost za vdor hladnega zraka v zahodno Sredozemlje in s tem nastanek ciklonskega območja v bližini naših krajev.

V četrtek bo znova zapihal jugozahodnik. Čez dan bo delno jasno, oblačnost se bo spreminjala. Več oblačnosti bo na zahodu, kjer je popoldne možen rahel dež. V noči na petek se bo pooblačilo. Verjetnost za padavine je v petek nekoliko povečana, in sicer od 30 do 60 odstotkov. Dogajanje je sicer še precej negotovo. V soboto, nedeljo in ponedeljek kaže na suho in deloma sončno vreme. V torek se verjetnost za dež poveča. Jutranje temperature bodo sprva okoli 5, dnevne med 10 in 15, v petek in soboto pa se bo nekoliko ohladilo, jutranje temperature bodo predvidoma okoli 0, dnevne do 10 stopinj Celzija. Spet se bo ogrelo, kažejo trenutne vremenske napovedi Arsa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje