Za novo leto nas bo prešla vremenska fronta

Slovenija 27. Dec 202310:19 0 komentarjev
Prižig luči v Piranu
Lučke v Piranu. (Foto: Tomaž Primožič/Bobo)

Kot kaže, bomo vstopili v deževno novo leto.

Vremensko burno leto 2023 nam bo naklonilo miren zadnji teden. Do konca leta ostaja vreme podobno kot zadnjih nekaj dni: oblačno in vlažno na zahodu ter bolj sončno in vetrovno na vzhodu. Tudi temperature bodo še naprej nenavadno visoke za konec decembra z dnevnimi temperaturami med 5 in 10 stopinjami Celzija.

Poslabšanje nas čaka prav s prehoda z nedelje na ponedeljek, torej iz starega na novo leto. Za konec suhega obdobja bo poskrbel prehod oslabljene fronte, ki bo s seboj prinesla nekaj padavin.

Tako bomo v ponedeljek, na novega leta dan, vstopili z deževnim vremenom. Sneg se nam obeta le, če se bo s severa spustila hladnejša zračna masa, česar pa za zdaj ni na vidiku, je za N1 povedal dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Luka Ravnik. Temperature bodo tako v nižinah, kot kažejo trenutne napovedi, vendarle previsoke za sneg.

V četrtek se bo predvidoma povsod razjasnilo, do ponovnega poslabšanja vremena pa bi nato lahko prišlo še v drugi polovici prihodnjega tedna, a bodo padavine tudi takrat najverjetneje le v obliki dežja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!