Kakšno vreme bomo imeli danes?

Slovenija 13. Dec 202201:00
vreme
PROFIMEDIA

Danes bo sprva jasno, čez dan bo oblačnost od juga naraščala. Mrzlo bo tudi čez dan.

Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od –11 do –6, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli –17, ob morju okoli –2 stopinji Celzija. Čez dan bo sprva še precej jasno, čez dan pa bo oblačnost od juga naraščala. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od –5 do 0, na Primorskem od 1 do 6 stopinj Celzija.

V sredo bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Nekoliko topleje bo. V četrtek bo sprva delno jasno, po nižinah bo precej megle. Čez dan se bo povsod pooblačilo, na zahodu se bodo popoldne začele pojavljati padavine. V noči na petek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. V petek bo oblačno, padavine bodo prehodno oslabele in ponehale, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 16. do 21. decembra?

V petek in soboto bodo naši kraji pod vplivom območja nizkega zračnega tlaka, v višinah bo z jugozahodnikom dotekal toplejši in vlažen zrak, a že v petek popoldne se bo ponovno ohladilo. Po prehodu vremenske fronte bo nad srednjo Evropo nastalo izrazito območje visokega zračnega visokega zračnega tlaka, ki bo začelo slabeti šele ob koncu obdobja.

V noči na petek bodo padavine zajele vso Slovenijo, po nižinah bo najverjetneje deževalo. Ob morju bo pihal jugo. V petek bo dež sprva oslabel in se znova okrepil v noči na soboto, ko se lahko meja sneženja spusti do nižin. Za zdaj je še negotovo, koliko padavin bo padlo v hladni zračni masi. V soboto bodo padavine hitro ponehale, jasnilo se bo. V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna kaže na suho vreme. Spet bo hladneje. Postopno se bo krepil temperaturni obrat.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.