Kakšno vreme nas čaka v drugi polovici tedna?

Slovenija 15. Dec 202201:00
Vreme: sonce
PROFIMEDIA

Zvečer in ponoči se bo jasnilo, po nižinah bo nastala megla. V četrtek bo večji del dneva suho, proti večeru pa bo od zahoda začelo deževati.

Ponoči bo na Primorskem pretežno oblačno. Drugod se bo razjasnilo, po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, ob morju okoli 4 stopinj Celzija, napoveduje Agencija za okolje.

V četrtek bo na Primorskem pretežno oblačno. Drugod bo sprva pretežno jasno, po nižinah bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo deževati. Po nekaterih nižinah na začetku padavin bo nastajala poledica. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

V noči na petek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo, le v Gornjesavski dolini bo lahko snežilo.

V petek bo oblačno. Padavine bodo zjutraj prehodno oslabele, čez dan pa se bodo znova pogosteje pojavljale. V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala burja.

V soboto dopoldne bodo padavine ponehale, popoldne se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo delno jasno z mrzlim jutrom, popoldne se bo od zahoda oblačnost povečala.

Kakšno bo vreme od 18. do 23. decembra

Nad osrednjim delom Evrope je izrazito območje visokega zračnega visokega zračnega tlaka. Nad Atlantikom bo globok ciklon, ki bo v torek in sredo potoval proti Skandinaviji, k nam bo v višinah dotekal toplejši zrak. V četrtek bo vremenska fronta oplazila Slovenijo, za njo se bo zračni tlak nad južno polovico Evrope nekoliko okrepil.

V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna bo suho vreme. Spet bo hladneje, krepil se bo temperaturni obrat. Sprememba vremena z novimi padavinami, po nižinah z dežjem, je možna predvidoma šele v četrtek. Zaenkrat ne kaže na večjo količino padavin.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.