Kam na tečaj za pridobitev digitalnega bona

Slovenija 02. Avg 202219:34 > 03. Avg 2022 08:16 9 komentarjev
Računalnik
PROFIMEDIA

Služba vlade za digitalno preobrazbo je skladno z napovedmi objavila seznam izvajalcev izobraževanj, v katere se bodo morali vključiti starejši od 55 let, če bodo želeli izkoristiti bone 22 za nakup računalniške opreme. Izvajalcev po statističnih regijah je 29, zainteresirani upravičenci se na tečaje prijavijo neposredno pri izvajalcih.

Upravičeni prebivalci Slovenije se bodo lahko subvencioniranega neformalnega izobraževanja za dvig digitalnih kompetenc udeležili do 30. novembra letos. Tečaja se bodo lahko udeležili vsi, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji in so na dan 12. marca 2022 bili stari 55 let ali več.

Udeležba na tem izobraževanju, ki bo brezplačna, bo pogoj za vpis v informacijski sistem finančne uprave kot upravičenca do digitalnega bona 22, ki udeležencem omogoča nakup računalniške opreme.

Razpis za izbor izvajalcev teh izobraževanj je bil objavljen sredi maja, izbranih je bilo 29 izvajalcev v vseh statističnih regijah. Podroben seznam je objavljen na spletni strani vladne službe za digitalno preobrazbo, najdete ga na dnu članka ali TUKAJ.

Upravičenci do izobraževanj se lahko do zapolnitve prostih mest prijavijo neposredno pri izvajalcih izobraževanj ne glede na naslov stalnega bivališča. Posameznik se lahko prijavi zgolj na eno prosto mesto. Izobraževanja bodo trajala 12 ur, za upravičenost do digitalnega bona pa bo obvezna prisotnost v obsegu vsaj devet ur. Digitalne bone so sredi junija v obliki dobroimetja v informacijskem sistemu finančne uprave in v višini 150 evrov prejeli tudi učenci višjih razredov osnovne šole, dijaki in študenti. Ti jih lahko unovčijo do konca novembra, nato bodo, kot rečeno, sledili starejši. Po podatkih vladne službe za digitalno preobrazbo je do začetka avgusta digitalne bone unovčilo 86.294 posameznikov ali 39 odstotkov upravičencev v skupni vrednosti 12,14 milijona evrov, kar predstavlja nekaj več kot 36 odstotkov dodeljenega zneska. Največ bonov je bilo unovčenih za brezžične slušalke, prenosne računalnike ali tablice, tipkovnice, miške in računalniške zaslone.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje