Katere ceste so zaradi požarov zaprte

Slovenija 21. Jul 202208:36 > 11:13 0 komentarjev
Požar na Krasu
Borut Živulović/ BOBO

Zaradi požarov, ki divjajo na goriškem delu Krasa in v Italiji, je pri nas in zahodnih sosedih zaprtih več cest.  Avtocesta Trst–Benetke je zaprta samo še v smeri Benetk, po Sloveniji pa tudi nekaj regionalnih in lokalnih cest.

Zaradi požara je med priključkoma Sesljan in Vileš zaprta avtocesta Trst–Benetke v smeri proti Benetkam, v smeri proti Trstu pa je ponovno odprta. Promet je preusmerjen na vzporedne ceste. Proti Benetkam in obratno je za zdaj možna pot skozi mejni prehod Vrtojba, po hitri cesti H4. Iz Maribora in Ljubljane pa skozi Avstrijo in Videm (Udine), poroča Prometnoinformacijski center.

Za tovorna vozila nad 7,5 tone in avtobuse sta zaprta mejna prehoda Fernetiči in Škofije proti Italiji. Dovoljen je promet samo za dostavo do Sesljana.

Zaprti sta tudi regionalni cesti Gorjansko–Klariči in Miren–Opatje selo. Promet je dovoljen samo za lokalne prebivalce in intervencijska vozila.

Zaprte so tudi nekatere lokalne ceste, med drugim Vojščica–Sela na Krasu–Hudi Log, Škrbina–Lipa in Opatje selo–Nova vas.

Ob tem na Prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da cesti od Ljubljane proti Italiji pričakujejo večje število gasilskih vozil na nujni vožnji. Voznike prosijo, da jim omogočijo čim lažji prehod.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!