Katere stranke in kandidati nastopajo na volitvah: objavljamo liste z imeni

Slovenija 04. Apr 202212:05 > 20. Apr 2022 13:02 0 komentarjev
Državni zbor
Matija Sušnik/DZ

Na volitvah v državni zbor, ki bodo 24. aprila, bo sodelovalo 21 list (nekatere ne v vseh volilnih enotah). Objavljamo imena vseh kandidatov po listah in povezave do programov strank.

SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA (SDS)

Na listi Slovenske demokratske stranke poleg znanih strankarskih imen, na primer Žan Mahnič, Eva Irgl in Aleš Hojs, kandidirajo tudi nekatera nova imena, med njimi je harmonikar Boštjan Konečnik. Predsednik stranke Janez Janša kandidira v dveh volilnih okrajih, in sicer v Grosuplju in Ivančni Gorici. Preberite, kdo so preostali KANDIDATI SDS, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM SDS.

……………

GIBANJE SVOBODA

Novinka na politični sceni, stranka Gibanje Svoboda, se na volitve podaja z nekaterimi znanimi imeni. V volilnem okraju Ljubljana Vič – Rudnik 2, na primer, kandidira novinarka Mojca Šetinc Pašek, v volilnem okraju Ptuj 2 kandidira nekdanji boksar Dejan Zavec, v volilnem okraju Ljubljana Šiška 4 kandidira novinarka Alenka Sivka. Predsednik stranke Robert Golob ne kandidira v domači Novi Gorici, ampak v volilnih okrajih Ljubljana Center in Ljubljana Šiška 1. Preberite, kdo so preostali KANDIDATI GIBANJA SVOBODA, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM GIBANJA SVOBODA.

……………

SOCIALNI DEMOKRATI (SD)

Na kandidatni listi SD so stara strankarska imena, na primer Matjaž Nemec, Milan M. Cvikl, Andreja Katič, pa tudi nova, na primer igralec Jonas Žnidaršič in novinar Blaž Zgaga. Predsednica stranke Tanja Fajon kandidira v volilnem okraju Ljubljana Šiška 2. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI SD, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM SD.

……………

LEVICA

Tudi na kandidatni listi Levice so znana strankarska imena, na primer Matej Tašner Vatovec, Nataša Sukič in Miha Kordiš, pa tudi nekatera nova, med njimi publicistka Svetlana Slapšak in kritična psihologinja Metka Mencin. Koordinator Levice Luka Mesec kandidira v volilnem okraju Ljubljana Center, kjer se bo soočil s prvakom Gibanja Slovenija Robertom Golobom. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI LEVICE, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM LEVICE.

……………

NOVA SLOVENIJA – KRŠČANSKI DEMOKRATI (NSi)

Tudi v NSi stavijo na preverjena imena, med njimi Jernej Vrtovec, Jožef Horvat, Iva Dimic, na njihovi listi pa kandidira tudi udeleženka resničnostnega šova Kmetija Špela Hojnik. Predsednik stranke Matej Tonin kandidira v dveh volilnih okrajih, in sicer Kranj 3 in Kamnik.  Preberite, kdo so ostali KANDIDATI NSi, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM NSi.

……………

LISTA MARJANA ŠARCA (LMŠ)

Na kandidatni listi LMŠ večjih presenečenj ni, na volitve gre z znanimi strankarskimi imeni, med njimi Boštjan Poklukar, Jerca Korče in Jani Möderndorfer. Predsednik stranke Marjan Šarec kandidira v volilni enoti Kamnik, kjer se bo za glasove boril s prvakom NSi Matejem Toninom. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI LMŠ, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM LMŠ.

……………

STRANKA ALENKE BRATUŠEK (SAB)

Tudi SAB gre na volitve s preverjenimi imeni, med njimi so Jernej Pavlič, Maša Kociper in Angelika Mlinar. Predsednica stranke Alenka Bratušek kandidira v dveh volilnih okrajih, in sicer Kranj 1 in Kranj 2. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI SAB, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM SAB.

……………

SLOVENSKA NACIONALNA STRANKA (SNS)

Na listi SNS med drugim v domačem Šentjurju kandidira poslanec Desusa Robert Polnar, v Zagorju pa stari obraz stranke Srečko Prijatelj. Predsednik stranke Zmago Jelinčič kandidira v dveh volilnih okrajih, in sicer Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI SNS, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM SNS.

……………

DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV (DESUS)

Na listi Desusa med drugim kandidirata Srečko Felix Krope in Primož Heinz. Predsednik stranke Ljubo Jasnič kandidira v volilnem okraju Ilirska Bistrica. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI DESUSA, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM DESUSA.

……………

POVEŽIMO SLOVENIJO (KONKRETNO, ZELENI, SLS, NLS, NS)

Na listi Povežimo Slovenijo so združene stranke Konkretno (nekdaj SMC), Zeleni, SLS, NLS (Nova ljudska stranka) in NS (Nova socialdemokracija). Med drugim na listi kandidirajo Zdravko Počivalšek, Franc Kangler in Alojz Kovšca, pa tudi judoistka Urška Žolnir Jugovar in pevec Oto Pestner. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI POVEŽIMO SLOVENIJO, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM POVEŽIMO SLOVENIJO.

……………

PIRATSKA STRANKA SLOVENIJE

Predsednik Piratske stranke Boštjan Tavčar kandidira v volilnih okrajih Radovljica 2 in Kranj 2. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI PIRATSKE STRANKE, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM PIRATSKE STRANKE.

……………

NAŠA DEŽELA stranka dr. ALEKSANDRE PIVEC

Nekdanja predsednica Desusa Aleksandra Pivec na tokratnih volitvah nastopa s svojo stranko Naša dežela. Kandidira v volilnem okraju Ormož. Na listi med drugim kandidira poslanec Desusa Branko Simonovič. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI NAŠE DEŽELE, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM NAŠE DEŽELE.

……………

VESNA – zelena stranka

Stranka Vesna ima dva predsednika, oba sta okoljevarstvena aktivista; Urša Zgojznik kandidira v volilnem okraju Ljubljana Šiška 1, Uroš Macerl pa v volilnem okraju Ljubljana Bežigrad 2. Na listi sta med drugim Slovenka leta 2017 Petra Greiner in pevec skupine Orlek Vlado Poredoš. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI VESNE, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM VESNE.

……………

NAŠA PRIHODNOST IN DOBRA DRŽAVA

Stranki Naša prihodnost žvižgača Ivana Galeta in Dobra država, ki jo vodi Smiljan Mekicar, na volitvah nastopata s skupno listo. Gale kandidira v volilnih okrajih Ljubljana Šiška 1 in Ljubljana Šiška 2, Mekicar pa v volilnem okraju Ljubljana Bežigrad 2. Na listi kandidirajo tudi poslanka Levice Violeta Tomić, raper Zlatko, kuharica Alma Rekić in nekdanja ministrica in evropska komisarka Violeta Bulc. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI NAŠE PRIHODNOSTI IN DOBRE DRŽAVE, kje kandidirajo in kakšen sta PROGRAM NAŠE PRIHODNOSTI in PROGRAM DOBRE DRŽAVE.

……………

DRŽAVLJANSKO GIBANJE RESNI.CA

Predsednik stranke Zoran Stevanović kandidira v volilnem okraju Jesenice.  Preberite, kdo so ostali KANDIDATI RESNI.CE, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM RESNI.CE.

……………

LISTA BORISA POPOVIČA – DIGITALIZIRAJMO SLOVENIJO (LBP)

Nekdanji koprski župan Boris Popović kandidira v volilnih enotah Koper 1 in Koper 2. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI LBP, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM LBP (stranka spletne strani nima, dele programa pa Popovič objavlja na svojem profilu na FB).

……………

NESTRANKARSKA LJUDSKA LISTA GIBANJA ZDRAVA DRUŽBA

Na listi Zdrave družbe se za vstop v DZ potegujejo semiška županja Polona Kambič, predsednik stranke Za zdravo družbo Gregor Kos ter Valerija Korošec, zagovornica univerzalnega temeljnega dohodka v Sloveniji. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI ZDRAVE DRUŽBE, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM ZDRAVE DRUŽBE.

……………

ZA LJUDSTVO SLOVENIJE (ZLS)

Predsednica stranke ZLS je Anica Bidar, ki pa na volitvah ne kandidira. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI ZLS, kje kandidirajo in kakšne so PROGRAMSKE ZAVEZE ZLS.

……………

DOMOVINSKA LIGA – DOM

Predsednik DOM Bernard Brščič kandidira v volilnih okrajih Ljubljana Vič – Rudnik 3 in Ljubljana Vič – Rudnik 4. Na listi kandidira tudi pravnik Boštjan M. Zupančič in Brščičeva žena Norma Brščič. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI DOM, kje kandidirajo in kakšen je PROGRAM DOM.

……………

ZOS – ZAVEZNIŠTVO OSVOBODIMO SLOVENIJO

ZOS je skupna lista Gibanja Zedinjena Slovenija (ZSi) in Stranke slovenskega naroda (SSN). Poleg ZSi in SSN so v ZOS še Stranka Sloga, Stranka Aleksandra Kamenika, Stara pravda stranka prava, Fronta narodne rešitve, Praanarhisti Slovenije, Klub za zaščito voznikov in državljanov ter Gibanje Triglav. Nastopa v treh od osmih volilnih enot. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI ZOS in kakšen je PROGRAM ZOS.

……………

GIBANJE ZEDINJENA SLOVENIJA (ZSi)

ZSi na volitvah kandidira tudi samostojno, a le v eni volilni enoti (Maribor). Na listi med drugim kandidira predsednik ZSi Andrej Šiško. Preberite, kdo so ostali KANDIDATI ZSi in kakšen je PROGRAM ZSi.

……………

Volitve poslancev narodnih manjšin

Za poslanca pripadnika italijanske narodne skupnosti (VOLILNA ENOTA 9 – KOPER) kandidirata Maurizio Tremul in Felice Žiža. Za poslanca pripadnika madžarske narodne skupnosti  (VOLILNA ENOTA 10 – LENDAVA) pa Otto Močnek, Ferenc Horváth in Mihael Kasaš.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!