Katja Božič imenovana za državno sekretarko na finančnem ministrstvu

Slovenija 20. Jul 202317:34 0 komentarjev
Katja Božič
Foto: Računsko sodišče

Vlada je na današnji zadnji seji pred poletnimi počitnicami za državno sekretarko na ministrstvu za finance imenovala Katjo Božič. Kot četrta državna sekretarka na tem resorju bo pokrivala področja davkov, carin in drugih dajatev ter izboljšanja učinkovitosti javne porabe, so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Katja Božič je magisterij znanosti pridobila na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Karierno pot je začela v Banki Slovenije, delovne izkušnje pa je pridobivala v borzno-posredniški družbi Poteza, v Bank Austria Creditanstalt, na ministrstvu za finance in v Gorenjski banki. Delovala je tudi kot svetovalka na področju financ. Leta 2019 se je zaposlila na računskem sodišču, konec leta 2020 pa je bila imenovana za vrhovno državno revizorko.

Božič bo mandat nastopila 15. septembra in bo četrta državna sekretarka na finančnem ministrstvu. Pridružila se bo Saši Jazbec, odgovorni za fiskalno politiko, proračun, javno računovodstvo in javno premoženje, Nikolini Prah, pristojni za finančni sistem, in Gordani Pipan.

Funkcijo državnega sekretarja na tem resorju je sicer marca zapustil Tilen Božič. Odstopil je sam, potem ko je bil premier Robert Golob javno kritičen do ekipe ministrstva, ki ga vodi Klemen Boštjančič. Obregnil se je predvsem ob komunikacijo o davčni reformi, ki da je bila slaba in napačna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!