Kdaj si lahko spet obetamo več sončnih žarkov?

Slovenija 09. Jan 202401:00
Sonce in oblaki
PROFIMEDIA

Medtem ko bo v notranjosti Slovenije danes še vztrajala oblačnost, bodo prebivalce zahoda po turobnem koncu tedna spet razvajali sončni žarki, ki bodo v naslednjih dneh obsijali vso Slovenijo.

Danes zjutraj se bo z zahoda Slovenije začelo jasniti. Ponekod v notranjosti še lahko občasno rahlo naletava sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo v noči na sredo postopno slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem malo nad 0 °C,  napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Dan bo na skrajnem zahodu minil ob sončnem vremenu, drugod bo še precej oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem od 2 do 6 °C.

V naslednjih dneh več sončnih žarkov

V sredo se bo postopno razjasnilo. Na Primorskem bo še pihala burja. Tudi četrtek bo pretežno jasen z mrzlim jutrom.

V petek bo spet zapihal severovzhodnik, na Primorskem burja. Na vzhodu se bo pooblačilo.

Kakšno bo vreme od 12. do 17. januarja?

Nad Britanskim otočjem in srednjo Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna slabelo. V petek nas bo v višinah oplazila višinska dolina hladnega zraka. V začetku novega tedna pa nas bo prešla oslabljena vremenska motnja.

V četrtek in soboto bo precej jasno, medtem ko se bo v petek prehodno nekoliko pooblačilo. Spet bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem burja. Oblačnost bo spet naraščala v noči na nedeljo. V nadaljevanju pričakujemo bolj oblačno vreme. V začetku novega tedna se tudi nekoliko poveča verjetnost za manjše padavine. Jutranje temperature bodo večinoma okoli -5, popoldanske pa bodo sprva malo nad lediščem in bodo postopno naraščale. Od nedelje dalje se bodo gibale okoli 5 °C, še navajajo na Arsu.

#related-news_2