Klicni center po poplavah: v enem mesecu so odgovorili več kot 1.600 ljudem

Slovenija 06. Okt 202310:17 0 komentarjev
Nacionalni klicni center za obnovo po poplavah
N1

V klicnem centru, ki je zaživel po katastrofalnih avgustovskih poplavah, so v enem mesecu odgovorili na vprašanja 1.678 klicateljev.

V klicnem centru za informacije po poplavah so v enem mesecu delovanja na številki 114 odgovarjali na vprašanja 1.678 klicateljev. Največ klicev je center zabeležil drugi dan delovanja, in sicer 254, najmanj pa drugo soboto delovanja, zaradi česar do nadaljnjega center ob sobotah ne deluje, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Med klice niso šteti povratni klici, ki jih sodelavci klicnega centra vračajo klicateljem, ko pridobijo dodatne informacije, so sporočili iz Ukoma.

Povprečen čas pogovora je trajal od štiri do šest minut, najdaljši čas pogovora pa dobro uro, in sicer prvi dan delovanja. Čas pogovora se z vsakim dnem skrajšuje, kar kaže na to, da so sodelavci v klicnem centru že bolje opremljeni z vsemi informacijami in lahko hitreje podajajo odgovore.

Povprečen čakalni čas se je z 20 sekund zmanjšal na nič sekund, najdaljši čakalni čas, ki je bil zabeležen v prvih dneh delovanja, pa na tri sekunde. V klicnem centru je doslej zaokrožilo 55 zaposlenih z različnih ministrstev in služb državne uprave, ki so se projektu pridružili prostovoljno.

Klicni center Poplave 2023
N1

Najpomembnejša področja zanimanja klicateljev so po podatkih Ukoma upravičenost do izredne socialne pomoči in izplačilo izredne denarne pomoči, internetne in telefonske povezave ter plačilo električne energije, sanacija škode v naravi, sanacija prebivališč, dodelitev neprofitnih stanovanj, subvencioniranje najemnine, popis škode in kako poteka postopek povračila škode.

Kot je na regijskem obisku na Koroškem napovedal premier Robert Golob, so v teh dneh že začeli klice in obiske tistih, ki so bili v avgustovski ujmi najbolj prizadeti, so še sporočili iz Ukoma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!