Kmetijski minister Podgoršek na volitve z NSi

Slovenija 17. Jan 202216:43 > 17:36 1 komentar
jože podgoršek
Žiga Živulović jr./BOBO

Kmetijski minister Jože Podgoršek je v Janševo vlado vstopil kot kandidat stranke Desus, a je stranka kasneje iz koalicije izstopila, sam pa položaja ministra kljub temu ni zapustil. V zadnjem času pa se je zbližal s stranko NSi, in kot smo neuradno izvedeli, bo na prihajajočih državnozborskih volitvah nastopil na njihovi kandidatni listi. To izhaja tudi iz napovedi jutrišnje novinarske konference, kjer bosta prvak NSi Matej Tonin in Podgoršek spregovorila o možnostih sodelovanja.

Kot smo že pisali, je bilo v krogih NSi mogoče slišati, da pogovori s kmetijskim ministrom Jožetom Podgorškom že potekajo. Podgoršek je bil sicer pred leti že blizu NSi, saj je bil na njeni listi izvoljen za občinskega svetnika v Vodicah. Ko mu je kasneje takratni prvak Desusa Karl Erjavec ponudil mesto državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu, pa je Podgoršek hitro zamenjal barve in vstopil v stranko upokojencev.

V vlado Janeza Janše je tako vstopil kot kandidat stranke Desus, a ko je stranka kasneje iz koalicije izstopila, sam ministrskega stolčka ni zapustil, zato so ga decembra 2020 izključili iz stranke upokojencev. Kot smo neuradno izvedeli, pa bo na prihajajočih državnozborskih volitvah nastopil na kandidatni listi NSi. Podgoršek sicer še ni član Nove Slovenije, a naj bi se v primeru izvolitve za poslanca vanjo včlanil, saj tako določa statut stranke.

Podrobnosti sodelovanja na prihajajočih državnozborskih volitvah bodo sicer predstavili na jutrišnji novinarski konferenci, kjer bosta sodelovala tako predsednik NSi Matej Tonin in minister za kmetijstvo Jože Podgoršek.

Spomnimo, tudi Žiga Turk je kandidiral na evropskih volitvah na listi NSi, pa je bil takrat še član SDS, a je iz stranke izstopil dan pred evropskimi volitvami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje