Komisija RTVS z navodili, kako naj novinarji poročajo o Golobu

Slovenija 20. Apr 202222:47 > 21. Apr 2022 00:04 8 komentarjev
Ziga Zivulovic jr./BOBO

Komisija za informativne programe RTVS je danes na izredni seji obravnavala "cenzuro informiranja o potencialnih prikritih nezakonitih ravnanjih predsednika Gibanja Svoboda in kandidata za predsednika vlade Roberta Goloba v programih RTVS". V Gibanju Svoboda so sejo označili za nedopusten poseg v delo in avtonomijo RTV Slovenija brez primere.

Kot je pojasnil predsednik omenjene komisije Jožef Jerovšek, je komisija ugotovila, da je poročanje in informiranje gledalcev in poslušalcev glede spornih ravnanj kandidatov na volitvah “zelo pristransko” in “v korist strank levega političnega pola”. “Zamolčujejo se potencialne nepravilnosti kandidata za predsednika vlade Roberta Goloba, čeprav je objektivno obveščanje v izrazitem interesu javnosti,” je dejal Jerovšek.

Kot je dodal, je bila komisija kritična tudi do poročanja glede okoliščin, v katerih je stanovanje v Ljubljani najela nekdanja ministrica za kmetijstvo in predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec. Komisija pristojne poziva, da poskrbijo za objektivno in profesionalno poročanje v zadnjih dneh volilne kampanje, ki je v skladu z zakonom o RTVS.

Zadnje dogajanje na RTVS pa najostreje obsojajo v Gibanju Svoboda. V odzivu so napisali, da na RTVS vladajoča politika v zadnjih dneh pred državnozborskimi volitvami stopnjuje svoj “brutalni “pogrom” nad neodvisnim novinarstvom. “Ker si vladajoča SDS ni uspela podrediti vseh zaposlenih na javni RTV, s takšnimi manevri skuša ustrahovati vse tiste, ki svoje delo opravljajo profesionalno,” so izpostavili. Sklep komisije, ki poziva pristojne, da poskrbijo za objektivno in profesionalno poročanje v zadnjih dneh kampanje, je po njihovem mnenju “absurden”, saj da je prav SDS tista, ki onemogoča objektivno in profesionalno poročanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje