Konec tedna bo spet nekoliko topleje: “Vse bolj pomladansko bo”

Slovenija 30. Jan 202416:50 0 komentarjev
vremenska napoved začetek februarja - pomladansko
Foto: Arso/FACEBOOK

Te dni bodo naše kraje prešle tri višinske motnje, ki bodo prinesle povečano oblačnost in nekaj kapelj dežja. Že konec tedna pa nas čaka otoplitev in bolj "pomladansko vreme".

Po napovedih vremenoslovcev Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) bo v naslednjih dneh anticiklon nad našimi kraji nekoliko oslabel. Višinske motnje bodo v sredo, četrtek in petek prinesle predvsem povečano oblačnost.

Ob prehodu oslabljene hladne fronte lahko v četrtek popoldne na severovzhodu pade tudi kakšna kaplja dežja. Glavnina padavin pa bo po napovedih vremenoslovcev ob severnih višinskih vetrovih ostala na severni strani Alp.

Temperature bodo vse bolj pomladanske

Po napovedih vremenoslovcev bo vreme v naslednjih desetih dneh ostalo umirjeno. Po prehodu hladne fronte v petek se bo konec tedna ponovno ogrelo. Jutra ne bodo več tako hladna, večinoma bo le nekaj stopinj pod lediščem, čez dan pa se bo ogrelo tudi nad 10 stopinj Celzija.

V prihodnjem tednu bo morda na vzhodu ob šibkem jugozahodniku celo nad 15 stopinj Celzija. “Vse bolj pomladansko bo,” pravijo na Arsu.

Nižje temperature na Arsu pričakujejo predvsem v večjih kotlinah, kjer se bo dalj časa zadrževala megla.

Te dni smo v izrazitem območju visokega zračnega tlaka, katerega središče se je sedaj pomaknilo nad Balkan. V višinah se zadržuje razmeroma topel in zelo suh zrak. Na Krvavcu so trenutno 3 stopinje Celzija. Zlasti v krajih, kjer je še tanka snežna odeja, se je zrak pri tleh ponoči močno ohladil. Na Babnem polju je bila danes zjutraj najnižja temperatura –12, na Jezerskem, v Novi vasi na Blokah in na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana –11 stopinj Celzija. Najvišjo temperaturo je beležila postaja Vedrijan v Goriških Brdih, kjer se ni ohladilo pod 4 stopinje Celzija. Čez dan se bo prijetno ogrelo, najvišje temperature bodo od 7 do 11, na Goriškem in v Vipavski dolini do 13 stopinj Celzija, so zapisali na Arsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!