Konec tedna praznik v Planici. Policija opozarja na spremenjen prometni režim

Slovenija 20. Mar 202414:38 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Borut Živulović

Konec tedna bo številne športne navdušence privabil v Planico, kjer bo potekal finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Policija obiskovalce opozarja, da upoštevajo spremenjen prometni režim, na pot pa naj se odpravijo pravočasno.

Od četrtka do nedelje, ko bo na Gorenjskem potekal finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, se bodo številni odpravili v Planico. Zaradi pričakovanega večjega števila obiskovalcev obstaja možnost kratkotrajnih zastojev v obe smeri. Veljal bo poseben prometni režim, ki bo vplival tudi na parkiranje in dostop do prireditev, ki ga bo urejal organizator, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Policisti obiskovalce pozivajo, naj upoštevajo prometno signalizacijo, navodila organizatorjev, rediteljev in policistov. Prav tako pravijo, naj se obiskovalci na pot odpravijo pravočasno, v prometu pa naj bodo strpni in prilagodijo hitrost vožnje. Opozarjajo še, naj ne vozijo pod vplivom alkohola. “Vsak voznik z odgovornim ravnanjem lahko naredi največ, da bo promet tekel nemoteno brez prometnih nesreč in s tem dodatnih zastojev,” so zapisali s PU Kranj.

Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V četrtek in petek bodo na prizoriščih izvajali promocijo poklica policista. V četrtek, ko se v Planico že tradicionalno odpravijo številni osnovnošolci, bo zanje poskrbel tudi vodnik s psi.

Na tokratnem finalu bo svojo dolgoletno kariero zaključil tudi eden najboljših slovenskih športnikov Peter Prevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!