Konkretno: Sodelovanje Počivalška v Janševi “vladi v senci” ni volilna koalicija

Slovenija 09. Nov 202313:43 4 komentarji
Zdravko Počivalšek, Konkretno, Povežimo Slovenijo
Nik Jevšnik/BOBO

V stranki Konkretno so se na družbenem omrežju X odzvali na vključenost nekdanjega predsednika Zdravka Počivalška v strokovni svet SDS. Predsednik stranke Janez Demšar je zapisal, da je Konkretno samostojna stranka, podpira pa vse člane, ki se aktivno trudijo pomagati pri iskanju rešitev. A je dodal, da takšna sodelovanja še niso volilne koalicije.

“Konkretno je samostojna stranka, ki svoje mesto vidi na politični sredini,” je zapisal predsednik stranke Janez Demšar. Dodal je, da podpira povezovanje in iskanje rešitev, “ki bodo Slovenijo premaknile naprej”. “Zato podpiram vse naše člane, ki se aktivno trudijo pomagati pri iskanju rešitev tako znotraj stranke kot tudi izven, če to sledi našemu glavnemu cilju. Taka aktivna sodelovanja pa še niso morebitna zavezništva ali volilne koalicije,” je zapisal.

Dodal je, da bo kot predsednik Konkretno vedno podpiral iskanje rešitev, usmerjenih v prihodnost, ki bodo omogočale, “da v največji možni meri izkoristimo naše sposobnosti in skupno dobro”. “Trenutna politika nas je na žalost pripeljala do točke, kje je naša prihodnost ogrožena,” je še zapisal.

Izvršilni odbor SDS je namreč na torkovi seji sprejel sklep o imenovanju strokovnega sveta SDS, ki ga v ožji sestavi sestavljajo predsedniki 12 odborov. Predsedniki odborov so večinoma vidni člani stranke SDS, med njimi pa sta tudi nekdanja ministra iz kvot drugih strank – Zdravko Počivalšek in Jože Podgoršek. Počivalšek je v strokovnem svetu SDS prevzel odbor za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Počivalšek je sicer nekdanji predsednik SMC, ki je nato do junija letos vodil stranko Konkretno. Potem ko je Gibanje Povežimo Slovenijo, v sklopu katerega se je Konkretno podala na državnozborske volitve, ostalo pred parlamentarnimi vrati, se je Počivalšek poslovil z mesta predsednika Konkretno, je pa še vedno član stranke.

V vladah Janeza Janše, Marjana Šarca in Mira Cerarja je Počivalšek vodil gospodarski resor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje