Koprčan rešil starejšo gospo: “Če ne bi bilo vas, bi bila že med cipresami”

Slovenija 01. Sep 202310:45 3 komentarji
istra, obala
Zajem zaslona/Facebook

Iz Kopra prihaja srčna zgodba o medčloveški pomoči in solidarnosti. Približno 70 let stara gospa je ob nedavnem neurju, ki je zajelo slovensko Istro, odhajala iz trgovine, zaradi vetra in vode, ki je neusmiljeno naraščala, pa izgubila ravnotežje in padla. Obsedela je v 50 centimetrov visoki vodi, ko jo je zagledal Danijel Sertič in brez oklevanja stekel čez poplavljeno ulico. "Del glave je imela že v vodi," je pripovedoval za N1.

Pred dnevi, ko je hudo neurje številne ulice v slovenski Istri spremenilo v deroče reke, trge pa v prava jezerca, je Danijel Sertič delal v svoji Krofarni Da Ponte v Kopru.

S sinom sta opazovala, kako voda vdira v prostore Krofarne, ko se je obrnil proti trgu in v vodi, ki je segala 50 centimetrov v višino, zagledal okoli 70 let staro gospo.

“Stopila je iz trgovine, ko je veter z dežjem začel metati vse naokoli. Gospa je bila že na kolenih, lovila se je z rokami. V trenutku je imela v vodi tudi del glave, zato sem stekel proti njej in ji pomagal,” je opisal Sertič. Na posnetku je videti še njegovo hčerko, ki je stekla za njim in se skozi visoko vodo prebila do onemogle gospe.

“Noben heroj nisem, sem čisto navaden človek, ki se je ob pravem trenutku znašel na pravem mestu. Rad bi, da ta primer postane zgled za druge, da bi imeli več empatije drug do drugega in bi si med seboj večkrat pomagali,” je povedal za N1.

Gospa je kasneje poizvedovala, kdo jo je rešil, v četrtek pa je Sertiča tudi našla. Zahvalila se mu je in mu v znak hvaležnosti želela plačati kavo, ki jo je Sertič prijazno zavrnil. “Samo da ste vi v redu,” je dejal, upokojenka pa mu je odvrnila: “Če ne bi bilo vas, bi bila že med cipresami.”

Ker je posnetek reševanja kmalu zakrožil po družbenih omrežjih, se je hitro vsul tudi plaz kritik na snemalca, ki gospe ni priskočil na pomoč. Sertič poziva, naj spletni komentatorji prenehajo z obtožbami. Avtor posnetka je bil v tistem trenutku v sosednjem lokalu, ki ga ni poplavilo. Snemal je svoj avto, ki ga je zalivala voda, ko je zagledal Sertiča, kako kriči in teče čez ulico. “On je očitno obrnil telefon in snemal naprej. Gospe sprva sploh opazil ni,” je še opisal. Dodal je, sta s hčerko brez težav sama pomagala gospe in da ni bilo nobene potrebe, da bi na poplavljeno ulico stopil še kdo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje